PKC nog altijd ongeslagen

22 januari 2007

PAPENDRECHT - Na de eerst helft van de zaalkorfbalcompetitie staat PKC zonder puntverlies aan kop waarin alle 9 wedstrijden werden gewonnen.

Zo ook afgelopen zaterdag tegen Dos'46 in Nijeveen. Een snelle 2-0 voorsprong voor Dos'46 in de openingsfase gaf de roodzwarte harten hoop op een gunstig resultaat.
Maar na 6 minuten luwde de openingsstorm van de Nijeveners even en PKC/Café Bar sloeg direct genadeloos toe: Wim Scholtmeijer (2x) en Bart Cleyman (2x) zetten de groen-witten in recordtime op een 2-4 voorsprong onder luide aanmoedigingen van het meegereisde supporterslegioen.
Wat Dos'46 verder ook probeerde in de rest van de wedstrijd, het kon nooit meer langszij de Papendrechts komen. Halverwege de eerste helft was het verschil 4 doelpunten (4-8) en vijf minuten voor de rust zelfs 5 treffers (8-13). In de laatste minuten voor de rust laaide de storm weer even op en met drie treffers op rij in de laatste drie minuten kwam er weer hoop in Nijeveen en leek de wedstrijd weer alle kanten op te kunnen gaan:
ruststand 12-14.

In de eerste minuten na de rust liet PKC/Café Bar zien, waarom het ongeslagen aan kop van de korfballeague staat: met goed georganiseerde aanvallen bracht het de Europees Kampioen volledig van de wijs door niet via de heren, maar via de dames te gaan scoren: Saskia Euser en Suzanne Struik zorgden met vijf treffers in die fase voor een beslissend wapen: 16-21.
In de slotfase mocht Bianca Joustra na blessureleed weer haar opwachting maken en werd Bart de Wit, licht geblesseerd, vervangen door Djinn Schott.
Dos'46 had zich net ingesteld om het scorend vermogen van de vrouwen aan PKC-zijde tegen te gaan, toen alles ineens weer over de heren ging lopen en met succes. Met drie treffers in de laatste minuten mocht Djinn Schott zich tevreden tonen over zijn invalsbeurt. Eindstand: 20-26.

Halverwege de korfballeague staat PKC/Café Bar fier en ongeslagen bovenaan de ranglijst. Ervan uitgaand dat Dos'46 woensdag de inhaalwedstrijd tegen Koog Zaandijk zal winnen, bedraagt de voorsprong op de 4e plaats inmiddels 7 punten.
Riant, maar totaal onbelangrijk vanwege de huidige competitieopzet.
De finale in AHOY komt er niet dichter bij door, hoe vreemd dat ook mag klinken.
Wat mij betreft zou het veel logischer zijn dat de nummer één van de korfballeague zich rechtstreeks plaats voor AHOY, waarbij de anderen in een twee/driekamp onderling bepalen wie de tegenstander daar gaat worden.
Plaatsing bij de laatste vier is derhalve doelstelling nummer één, daarna volgt er gewoon weer een nieuwe competitie met totaal nieuwe kansen, waarbij de huidige resultaten geen enkele rol meer spelen.

Heel langzaam aan mag de formatie van Steven Mijnsbergen dan ook eraan gaan denken wat gas terug te nemen en de krachten te sparen voor de play-off ronde, zonder de souplesse te gaan verliezen.
Misschien nog wel een moeilijkere opdracht dan gewoon te blijven winnen.
De resultaten van de komende speelronde zullen mede bepalend zijn voor het moment waarop PKC voor het eerst wat kan gaan "relaxen": de wedstrijden Dalto - Dos'46 en Fortuna -Nic kunnen een voortijdige beslissing gaan brengen.

De stand na dit weekend:

 

1. PKC/Café Bar 9- 18 ( 9-0-0 ) 224-155 +69
2. Dalto/DSB Bank 9- 14 ( 7-0-2 ) 224-196 +28
3. Fortuna/Tempus 9- 12 ( 6-0-3 ) 182-155 +27
4. DOS'46 8- 9 ( 4-1-3 ) 164-168 -4
5. Nic. 9- 9 ( 4-1-4 ) 190-198 -8
6. Blauw Wit 9- 7 ( 3-1-5 ) 185-195 -10
7. DOS-WK 9- 7 ( 3-1-5 ) 176-223 -47
8. Die Haghe 9- 5 ( 2-1-6 ) 179-198 -19
9. Koog Zaandijk 8- 4 ( 2-0-6 ) 157-164 -7
10. Deetos/Volhuis 9- 3 ( 1-1-7 ) 144-173 -29
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.