Auto vernield, agressieve verdachte aangehouden

20 januari 2007

PAPENDRECHT – Een 26-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag 20 januari op zondag 21 januari aangehouden in een woning aan de Stellingmolen.

De politie kreeg die nacht de melding dat de ruiten van een auto waren ingeslagen in de Muilwijckstraat. De 26-jarige verdachte had dit gedaan nadat hij er niet in mocht bij zijn vriendin. De auto van de buurvrouw moest het vervolgens ontgelden: de Papendrechter sloeg twee ruiten van het voertuig in met een lege fles. De politie ging naar het woonadres van de verdachte aan de Stellingmolen. Daar werden de agenten binnengelaten maar eenmaal boven bij de verdachte escaleerde de situatie. De man verzette zich zo hevig bij zijn aanhouding dat inzet van diensthond Taco noodzakelijk was.

De verdachte werd echter nog agressiever nadat hij door de hond werd gebeten. Daarop werd diensthond Taco nogmaals ingezet waarna de man zijn verzet staakte. Hij werd geboeid in de politiewagen gezet. Onderweg naar het politiebureau uitte de verdachte diverse grove beledigingen en bedreigingen naar de agenten. Hiervan zullen zij aangifte doen. De verdachte wenste in het politiebureau geen medische hulp te krijgen in verband met de bijtwonden. Een ggd-arts werd tegengewerkt en kon zijn werk niet verrichten. Op zondagmiddag 21 januari is de verdachte weer vrijgelaten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.