Familie Van der Pol-Van der Griend 65 jaar getrouwd

17 januari 2007
Familie Van der Pol-Van der Griend 65 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin feliciteerde woensdag 17 januari het briljanten echtpaar Van der Pol-Van der Griend. Zij waren 15 januari 65 jaar getrouwd.

Op 15 januari 1942 zijn Piet van der Pol en Marie van der Griend in het huwelijk getreden. Het was een zeer koude dag met een temperatuur van 15 graden onder nul.
Beiden waren toen 21 jaar en het was oorlog. Het eerste jaar van hun huwelijk hebben zij ingewoond bij een tante van Marie van der Pol. Toen een gedeelte van de Hoekse Waard door de Duitsers onder water werd gezet hebben zij ruim een jaar in een kippenhok gewoond. Vandaar uit zijn zij ingetrokken bij de ouders van Piet van der Pol. Toch duurde het nog 6 jaar voordat zij hun eerste eigen huis kregen in Klaaswaal.

In 1963 is de Piet van der Pol op 42-jarige leeftijd samen met zijn oudste zoon een autobandenhandel gestart in Hendrik-Ido-Ambacht. De ruimte daar werd al snel te klein en zij verhuisden naar de Ampèrestraat in Alblasserdam. De zaken gingen goed en ook hier werd de ruimte wat krap. De bandenafdeling werd opgesplitst in een luxe- en vrachtwagenbandenafdeling onder de naam Polson Banden B.V. In de rubberfabriek werden tractorbanden geproduceerd waarvan het zeer speciale profiel van deze banden een uitvinding was van Piet van der Pol. Later werden onder de naam Polson Technische Rubberartikelen B.V. in de fabriek technische rubberartikelen geproduceerd.
Gedurende deze hele (drukke) periode bij Polson zorgde Marie van der Pol ervoor dat iedereen op krachten bleef door middel van uitsmijters, gebraden kip, soep, koffie en nog veel meer lekkers op elk tijdstip van de dag (en avond). Bovendien zorgde zij ook voor hun zoons en het huishouden. Een belangrijke taak die zeker niet onvermeld mag blijven.
In 1990 zat Piet van der Pol 50 jaar in het vak en stopte definitief met werken. Al eerder had hij de scepter over gedragen aan zijn oudste zoon. Vanwege zoveel verdiensten werd Piet van der Pol in datzelfde jaar geridderd.
Piet en Marie van der Pol-van der Griend hebben 2 zoons, 2 kleindochters en 2 achterkleindochters en wonen nog steeds zelfstandig met af en toe wat hulp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.