PKC nog altijd zonder puntverlies

15 januari 2007

PAPENDRECHT - Na de mindere partij verleden week uit bij Koog Zaandijk, zou de PKC-trein deze week weer op volle stoom moeten gaan denderen, althans zo was vooraf de verwachting. In de praktijk echter bleek de formatie van Steven Mijnsbergen nog niet de juiste samenstelling te hebben gevonden.
Nog voordat de wedstrijd van start ging moest het arbitrale duo derhalve ingrijpen om tot de juiste vak-opstelling te komen.

En terwijl PKC/Café Bar in casu Suzanne Struik nog stilstond, was het Blauw Wit dat de openingstreffer liet aantekenen. Het bleek uiteindelijk de enige Amsterdamse voorsprong in deze wedstrijd. De schotkracht van PKC/Café Bar, verdeeld over meerdere schijven, bracht de Amsterdamse defensie al snel aan het wankelen. Via Leon en Bart, beiden van afstand, werd de 2-1 op het scorebord gebracht. Blauw Wit kon nog aanhaken tot 2-2 en na een 5-2 achterstand tot 5-5. De combinaties aan Papendrechtse zijde verliepen niet echt soepel, maar het scorend vermogen bleek goed, waardoor vervolgens toch een gat kon worden geslagen: 9-5. Bij 13-8 leek de wedstrijd gespeeld, maar in de laatste minuten van de eerste helft wist Blauw Wit toch weer terug te komen tot 13-10. Het had nog dichter bij kunnen komen, maar de 13-11 bleek net buiten de zoemer te vallen en telde derhalve niet mee.

In de eerste minuten van de tweede helft probeerde Blauw Wit te forceren en kwam terug tot 14-13. Waar het PKC-treintje tot nog toe "boemelde", was dit het signaal om toch even echt op stoom te komen. Met vijf afstandschoten op rij kwam PKC/Café Bar weer op een veilige marge (19-13) en was het Amsterdamse verzet definitief gebroken. Het PKC-treintje boemelde vervolgens rustig naar het eindsignaal, zonder zich verder nog echt in te spannen.
Alleen Bart Cleyman wilde nog even van zich doen spreken en bracht in de slotfase zijn doelpuntentotaal in deze wedstrijd met drie treffers op rij op 8. Daarmee wordt de belg na 8 wedstrijden met 57 treffers de voorlopige topscoorder in de korfballeague.

Foto: Peter Besemer. Bijschrift: Leon Simons speelt de bal naar de volledig vrijstaande Bart Cleyman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.