Gemeenteraad neemt deze maand drie ingrijpende beslissingen

11 januari 2007

PAPENDRECHT - Er komt een nieuw Theater De Willem (op de oude plaats); de Reiniging gaat naar Netwerk, en er komt uiterlijk in 2011, maar wellicht eerder, een nieuw zwembad in combinatie met twee nieuwe sporthallen.

Dat laatste werd woensdag besloten door de commissie Samenleving die instemde met de plannen zoals die nu zijn voorgesteld. De commissieleden waren unaniem van mening dat die plannen goed doordacht waren om als uitgangspunt te dienen voor een sportcomplex aan de Lange Tiendweg op de plaats waar nu het zwembad staat. Er komen daar, naast een geheel nieuw zwembad met ligweide ook twee sporthallen die de Donck en de Laaght moeten vervangen. Alle drie zijn aan vernieuwing toe en alle gebruikers zullen gelegenheid krijgen hun ideeën in te brengen.

Suggesties en vragen uit de raad betroffen de leerlingen van de scholen die gebruik maken van de af te breken sporthal aan de Douwes Dekkerlaan. Om te kunnen gymmen zullen zij dus een grotere afstand moeten lopen, ruim 1000 meter. Toen echter bleek dat leerlingen in de Oostpolder ruim anderhalve kilometer moeten lopen naar de hal bij PKC was dat argument al snel van tafel. Wel suggereerde men om ook naar de mogelijkheid te kijken om het nieuwe zwembad multifunctioneel te maken in die zin dat het binnenbad voorzien wordt van afsluitbare daken en wanden waardoor bij goed weer het binnenbad betrokken kan worden bij het buitenbad. Daardoor zal de laatste minder groot behoeven te zijn om toch aan het beoogde aantal meters oppervlak te komen. Dit laatste was nog niet meegenomen bij de plannen, maar dat zal nu gebeuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.