Eerste overwinning PKC in nieuwe jaar

08 januari 2007

PAPENDRECHT - Doordat Mady Tims vanwege zwangerschap in combinatie met haar voetproblemen dit korfbalseizoen verder moet laten voor wat het is, moest coach Steven Mijnsbergen de PKC/Café Bar trein noodgedwongen anders rangeren en deze gewijzigde wagonvolgorde leidde volgens onze waarnemer ter plaatse tot de nodige aanpassingsproblemen. De koppelingen tussen de diverse wagons bleken nog wat stroef, waardoor de trein in vergelijking met eerdere wedstrijden minder soepel door de bochten kon lopen. Met name het vak van Suzanne, Saskia, Bart en Wim had erg veel moeite om tot goede combinaties te komen en het scoringspercentage aan PKC-zijde bleek deze avond niet al te hoog te worden. Het moest dus komen van de vechtlust deze keer onder aanmoediging van het meegereisde groen-witte publiek.

Bart Cleyman opende voor PKC de score, maar daarna was het Koog Zaandijk dat met drie treffers op rij op lichte voorsprong wist te komen (3-1).
PKC/Café Bar wist echter wel aan te haken en het was Leon Simons die zowel bij 5-5 als bij 7-7 de Papendrechters weer langszij wist te trekken. Met de rust in zicht liep het even iets beter met het scoren, hetgeen zich direct vertaalde in een 9-12 voorsprong. Koog Zaandijk toonde echter veerkracht, waardoor de rust slechts met een nipte voorsprong van 11-12 kon worden ingegaan.
Na de theepauze volgde er een gelijk opgaande strijd, waarbij achtereenvolgens tussenstanden als 13-13, 15-15 en 16-16 op het scorebord verschenen.
Twee treffers op rij van Bart Cleyman brachten uiteindelijk het verschil: 16-18.
Hoewel Koog Zaandijk zich steeds wist terug te knokken tot op één punt en het tot de slotminuten daardoor spannend bleef, wist PKC/Café Bar deze nipte voorsprong te behouden. Eindstand 20-22.

Een wat moeizame start dus in de eerste wedstrijd van 2007, waarbij de nieuwe dienstregeling door wat vallende bladeren maar beperkt kon worden uitgevoerd, maar de ploeg bleef desondanks toch goed in de rails.
Nu de nieuwe koppelingen zich wat gezet hebben, de vierkante wielen deze week weer rond gemaakt zullen worden en met het toevoegen van de nodige smeerolie op de koppelingen in de komende week is het te verwachten dat de PKC/Café Bar trein zich volgende week tegen Blauw Wit op de Oostpolder weer wat soepeler over het juiste spoor zal gaan bewegen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.