Atletiekvereniging Passaat organiseert het loopgroepproject 2007

04 januari 2007

PAPENDRECHT - Voor de 16e achtereenvolgende keer organiseert AV Passaat het loopgroepproject. Met een uitgekiend trainingsprogramma van 18 weken kan de startende hardloper de Lenteloop in Papendrecht (7,5 km prestatieloop) op 12 mei 2007 zonder problemen volbrengen. Deskundigheid, ervaring en enthousiasme zijn de sleutelwoorden van de organisatoren
Het loopgroepproject is expliciet bedoeld voor personen die op verantwoorde wijze in beweging willen komen en dat door middel van (hard)lopen willen realiseren. Ook voor diegenen die al individuele loopervaring hebben is er een trainingsprogramma aanwezig. Voor deze groep deelnemers is het ieder jaar weer een positieve ontdekking dat het trainen in groepsverband uiterst stimulerend kan werken. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is vastgesteld op 16 jaar.

Het succes van de afgelopen projecten kan voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan de professionele begeleiding van een zorgvuldig samengesteld begeleidingsteam. Onder leiding van hoofdtrainer Huig van Garderen wordt voor iedere vooraf geselecteerde groep een passend trainingsschema vastgesteld. De begeleiding van de groepen bestaat uit een 30-tal ervaren lopers en 4 coördinators.
Voor de kids tot 10 jaar is er evenals voorgaande jaren kinderopvang tijdens de trainingsochtenden op zaterdag. In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. De bijdrage voor de kinderopvang bedraagt € 1,50 per keer per kind.

Introductiebijeenkomst
Zaterdag 6 januari 2007 om 10.00 uur wordt er in het clubgebouw van AV Passaat in het sportpark Oostpolder (Andoornlaan) een introductiebijeenkomst georganiseerd. Er wordt dan voorlichting gegeven over de inhoud van het project, zoals trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en schoenen.

Training
De trainingen worden op de zaterdagmorgen gehouden. Tevens wordt als "huiswerk" een loopschema meegegeven om individueel nog tweemaal per week te trainen.
Zaterdag 13 januari 2007 om 10.00 uur start de eerste looptraining. Deze zal als altijd aanvangen met een uitgebreide gezamenlijke warming-up door één van onze gediplomeerde trainers. Daarna zal de groepsselectie plaatsvinden.

Kosten
De organisatie is er, door de medewerking van een groot aantal vrijwilligers in geslaagd om ook dit jaar de kosten laag te houden. Voor het gehele project bedraagt de “all-in” bijdrage € 47,50 per persoon. Verder krijgt men bij deelname aan de Nationale Lenteloop in mei 2007 een hardloopdiploma, groepsfoto, t-shirt en een pastaparty (aan de vooravond van de Lenteloop) aangeboden. Meer informatie krijgt u door te bellen naar Ries Blom tel. 615 93 49 of kunt u vinden op www.avpassaat.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.