College kiest voor nieuw sportcentrum aan Lange Tiendweg

29 december 2006

PAPENDRECHT - Papendrecht krijgt in de huidige raadsperiode een nieuw binnen- en buitenzwembad met ligweide, daaraan gekoppeld twee sporthallen en aanvullende voorzieningen aan de Lange Tiendweg. Het college heeft daarover deze week besloten. Belanghebbende partijen worden betrokken bij de concrete invulling van de plannen.

Zwembad De Hooght is technisch en economisch verouderd, hetzelfde geldt voor sporthallen De Donck en De Laaght. De sporthallen voldoen daarnaast niet meer aan veiligheids- en sporttechnische vereisten. Met een nieuw sportcentrum wil het college het hoogwaardige voorzieningenniveau in Papendrecht handhaven.
Het zwembad blijft een voorziening voor jong en oud; er wordt niet gestreefd naar een zwembad met allerlei extra’s. De toegangsprijzen mogen slechts beperkt stijgen als gevolg van de vernieuwing.

Sporthal De Laaght gesloopt
Sporthal De Laaght aan de Douwes Dekkerlaan (zie foto) wordt gesloopt en aan de Lange Tiendweg komen twee nieuwe sporthallen. Bundeling van de sportvoorzieningen aan de Lange Tiendweg betekent dat een efficiënte exploitatie kan worden gevoerd. De grond op de huidige locatie De Laaght komt vrij voor een nieuwe bestemming.

In overleg met o.a. inwoners, sportverenigingen en gebruikers van de sportvoorzieningen, stelt de gemeente een Programma van Eisen op voor realisering van het nieuwe sportcentrum. In de vergadering van de commissie Samenleving op woensdag 10 januari is het voorstel voor het sportcentrum onderwerp van bespreking. Vervolgens kan in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 januari een besluit worden genomen door de raad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.