Workshops bij muziekschool Papendrecht

19 december 2006

PAPENDRECHT - MuziekSchool Papendrecht heeft zich het eerste jaar voornamelijk geconcentreerd op diverse groepscursussen voor kinderen, maar gaat ook vanaf 2007 voor een breed publiek workshops verzorgen. Het aanbod van de muziekschool wordt uitgebreid met een aantal zeer gevarieerde workshops van 10 lessen voor verschillende instrumenten.

Al jaren een piano in huis, maar nog niet de kans gekregen om uw muzikale talenten te ontwikkelen? Met de Piano Try-Out kan men in korte tijd intensief kennis maken met de piano, de basisvaardigheden leren en ontdekken of men er de “feeling” voor heeft.
Ooit wel een piano gespeeld en in het verleden zelfs op les gezeten, maar de kennis en technieken zijn wat weggezakt? Dan is het mogelijk om met de Piano Try-Out op eigen niveau het piano spelen weer verder opbouwen.

Heel veel mensen hebben in het verleden blokfluit leren spelen, maar thuis alleen spelen is lang zo leuk niet als in groepsverband. Speelt u sopraan, alt, tenor of zelfs basblokfluit? Dan is het Blokfluit Ensemble aan te bevelen. Na een eerste algemene samenspel les zullen de verschillende niveau’s worden bepaald en de rollen binnen het ensemble worden verdeeld. Onder deskundige leiding zullen diverse stijlen de revue passeren.

In de badkamer klinkt zingen fantastisch, maar om de zangkunst ècht te leren beheersen kunnen de meeste mensen wel wat instructie gebruiken. Het beheersen van zangtechnieken (zoals houding en ademhaling) zijn de belangrijkste basisvaardigheden, die samen met live begeleiding of orkestbanden zullen worden behandeld en geoefend. Daarbij is er keuze uit verschillende muziekgenres, dus voor ieder wat wils.

De korte cursus Gitaar Begeleiding is bedoeld voor liefhebbers in de ruimste zin van het woord. Het spelen van basisakkoorden staat centraal, zodat iedere beginner aan het einde van de cursus in staat is om zelfstandig allerlei liedjes te begeleiden. De workshop is bijvoorbeeld ideaal voor iedereen die te maken heeft met activiteiten voor groepen kinderen.

De workshops zullen in februari van start gaan en inschrijven kan tot 31 januari. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.muziekschoolpapendrecht.nl of vanaf 18.00 uur via 06 - 40 95 94 38.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.