PKC wint in Driebergen

27 november 2006

PAPENDRECHT - Verleden jaar verloor PKC in de Korfball Lague maar van een ploeg, nl. Dalto. Met name de nederlaag in de kruisfinale kwam hard aan, want daardoor stond PKC, "officieus kampioen van de Korfbal League", met lege handen en kon Ahoy 2006 worden vergeten.
Om het eerste team een hart onder de riem te steken was door Kabaal, de supportervereniging, een bus richting Driebergen georganiseerd, waardoor de beruchte 9e man op de tribune kon plaatsnemen. En dit niet zonder resultaat....

Dalto opende de score (1-0), waarna PKC even het voortouw wist te nemen (1-3). Het werd vervolgens 3-3, waarna lange tijd de score in balans bleef. Daarbij werd er fysiek fors gespeeld, hetgeen coach Steven Mijnsbergen vanwege commentaar uiteindelijk een gele kaart opleverde.
Na de 6-6 wist PKC door te drukken: met twee treffers van Bart Cleyman, de Belg in Papendrechtse dienst, die steeds beter begint te spelen en aan de damesvleugel Mady Tims, liep PKC uit naar 6-10. Nog voor rust waren het opnieuw Bart Cleyman (2x) en "good old" Bart de Wit die de ruststand op 8-13 deden bepalen.

Na de rust was het Marjan de Jong, die PKC op een ogenschijnlijk veilige 8-14 bracht. Maar schijn bedriegt.... met 5 treffers op rij kwam Dalto terug in de wedstrijd: 13-14. Saskia Euser zorgde ervoor, dat deze opmars even tot stilstand werd gebracht: 13-15. Toch denderde het Driebergse achttal door en het was Riko Kruit, die met twee treffes op rij de Driebergers weer naast PKC wist te krijgen: 18-18.
Met nog 3 minuten te spelen leek toen alles weer mogelijk, maar het was uitblinker Bart Cleyman die daar anders over dacht: de 18-19 zorgde ervoor dat PKC weer aan de goede kant van de score wist te komen.
Dalto forceerde, maar wist niet meer tot scoren te komen en daarvan profiteerde de groen-witten. Via scores van Leon Simons, Wim Scholtmeijer en Saskia Euser werd de eindstand op 18-22 bepaald.

Belangrijke punten voor de ploeg van Steven Mijnsbergen, dat zich na twee speelronden aan kop van de Korfbal League weet geposteerd. De reactie na afloop van deze wedstrijd:....
"Publiek bedankt, jullie waren doorslaggevend!!"

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma....
uiteraard een bomvolle PKC-hal met natuurlijk Kabaal op de P-site.
Over twee weken gaat er weer een bus richting Nijeveen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.