Zwembad De Hooght danste mee voor wereldrecord

16 november 2006


PAPENDRECHT - In zwembad De Hooght werd op donderdag 16 november om 11.15 uur in het zwembad een dansactie gehouden als onderdeel van een wereldrecordpoging waarbij heel Nederland tegelijkertijd dezelfde dans uitvoerde. Op die manier wordt stil gestaan bij het belang van sport en bewegen.

Duizenden Nederlanders dansten op hetzelfde moment vijf minuten op het nummer "What a Feeling" van zangeres Irene Cara. Ambassadeurs van de recordpoging zijn Barbera de Loor (schaatsster van Dancing with the Stars) en Paul Rosenmöller (voorzitter van Covenant Overgewicht).

Om het Guiness Book of Records te halen met ‘de meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn’, waren 200.000 deelnemers nodig. Inmiddels is ook bekend dat het wereldrecord is gevestigd.

De medewerkers van De Hooght werkten enthousiast mee om Papendrechters in beweging te krijgen voor dit initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Foto: Ron Tiben

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.