Begrotingsraad 2006 behandeld

11 november 2006

PAPENDRECHT - Donderdag had de raad niet al te veel problemen met de voorgestelde programmabegroting 2007 en de Meerjarenprogrammabegroting 2007-2010 genaamd: ‘Van, voor en door de samenleving’

Enkele moties en amendementen werden ingediend en meestal na de toelichting of discussie weer ingetrokken. Het meest opvallende was een ingediend, maar eveneens ingetrokken, amendement van de VVD, waar praktisch alle partijen het gedeeltelijk mee eens waren. De VVD wilde een post van 250.000 euro voor het parkeerbeleid in 2008 schrappen en dat bedrag besteden aan een jaarlijkse investering van 62.500 euro gedurende de periode 2007 tot en met 2010 voor duurzaam beleid (Ruimte)
De reacties van de andere fracties waren tweeledig. De groene en/of linkse partijen hadden dit voortstel van iedereen maar niet van de VVD verwacht. Men was het er mee eens dat het schrappen van een bedrag voor parkeerbeleid in 2008 voorbarig is omdat het college eerst de proefperiode voor het aangekondigde parkeerbeleid na de opening van de nieuwe Meent moet kunnen evalueren. Door nu al een bedrag te reserveren kunnen aangepaste maatregelen genomen worden in de loop van 2008.
Maar anderzijds was de meerderheid van de raad het er mee eens dat het investeren in duurzaam (energie) beleid een goede zaak zou zijn. Dekking zou dan in de algemene middelen of in de reserves gevonden moeten worden. Het college nam dat over. Groen Links’ van Engelen zei dat hij voor het eerst jaloers was op een door de VVD gedaan voorstel. Het had van hem kunnen komen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.