Bewoners Drechtsteden protesteerden in Den Haag

06 november 2006

DRECHTSTEDEN - Vanuit het hele land kwamen zaterdag bijna 100 bussen vol Nederlanders en medelanders naar het Plein in Den Haag om te protesteren tegen het beleid van Minister Verdonk en dit kabinet, m.b.t. de asielzoekers. Papendrecht heeft inmiddels een aantal negatieve ervaringen achter de rug met het AZC.

Natuurlijk heeft dat alles met de komende verkiezingen te maken. Ook uit De Drechtsteden gaven bijna 100 mensen gehoor aan de oproep om ander asielbeleid na de verkiezingen op 22 november a.s.
De menigte op het Plein werd onder leiding van dagvoorzitter Katja Schuurman beziggehouden met toespraken o.a. van Huub Oosterhuis, de priester-dichter, die een zeer overtuigend verhaal had waarom het beleid moet veranderen. Ook Harry de Winter bleek een bewogen mens die opriep om met z’n allen goed te letten op de partijprogramma’s m.b.t. het toekomstig beleid voor de huidige asielzoekers. Ook het in detentie nemen van kinderen, omdat vader of moeder daar zitten, werd als onaanvaardbaar neergezet. Tussendoor deden vele solisten en muziekgroepjes hun best de aanwezigen te onderhouden. Het was een indrukwekkende bijeenkomst

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.