Thema-avond Natuurmonumenten in Mercure

02 november 2006

PAPENDRECHT – Natuurmonumenten organiseerde woensdag voor het eerst een thema-avond in Papendrecht. Bezoekers die in groten getale, boven verwachting, want men bleef stoelen bijplaatsen, kregen een boeiende dia-presentatie over Natuurmonumenten. Het grootste deel van de avond was vervolgens gereserveerd voor een dialoog over het werk en beleid van de natuurbeschermingsorganisatie. Er werd gesproken over veiligheid, economie, landbouw en natuur in de Zuid-Hollandse Delta.

Het thema van de avond was 'Kansen voor een natuurlijke Delta'. Papendrecht ligt aan de noordrand van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta, met natuurgebieden als de Biesbosch en het eiland Tiengemeten, en grote wateren als Haringvliet, Grevelingen en de Scheldes. Het waterbeheer in de Delta gaat de komende decennia ingrijpend veranderen, onder meer om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. De ontwikkelingen in deze woonomgeving bieden kansen voor natuur. Maar die kansen moeten we als samenleving dan wèl willen pakken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.