Wandeling door park Noordhoekse Wiel

01 november 2006

Papendrecht, 1 november 2006 - Op woensdag 1 november maakten het college van burgemeester en wethouders, enkele ‘deskundigen’ en geïnteresseerde omwonenden 's middags een wandeling door park Noordhoekse Wiel.

Het park is hard toe aan een opknapbeurt. Veel paden zijn slecht begaanbaar en tal van bankjes zijn vernield door vandalen. Het park wordt niet heringericht, want dat zou betekenen dat het meer dan een natuurpark zou worden, zoals bijvoorbeeld park met een recreatieve functie. Groen en water blijven dus het belangrijkste.
Voordat een nieuw ontwerp wordt gemaakt, hoorde het college tijdens de wandeling de ideeën en wensen van omwonenden, gebruikers en overige belangstellenden.

De groep kreeg uitleg over het park van Jim van Tol, het hoofd van de unit Wijkonderhoud. Het ontstaan van het park werd duidelijk uitgelegd. Een belangrijk onderwerp was ook de toegankelijkheid van het park. Er mogen geen fietsen en scooters door het park rijden, maar kinderwagens moeten wel weer makkelijk naar binnen kunnen, dus daar is geen eenvoudige oplossing voor. En de bruggetjes zijn vrij hoog gemaakt, zodat schaatsers er makkelijk onderdoor kunnen, maar andere gebruikers hebben juist last van steile bruggetjes. Verder werd er door aanwezigen ook geopperd dat er een hondenuitlaatveldje moet komen en een plek voor hangjongeren.

Op een centraal punt werden plannen, suggesties, wensen en ideeën in een ‘wensboom’ gehangen. Deze wensboom komt samen met een fototentoonstelling enige tijd in de hal van het gemeentehuis te staan, zodat ook andere geïnteresseerden - tot woensdag 15 november - een bijdrage kunnen leveren. De gemeente Papendrecht verzamelt de gegevens en ideeën en vraagt ook advies aan de Natuur- en Vogelwacht, dat ook 25 jaar geleden bij de start van het park betrokken was. Het college komt vervolgens met een ontwerp voor het park, dat ter inzage wordt gegeven en gepubliceerd en tenslotte goedgekeurd moet worden door de gemeenteraad. Naar verwachting zal het park in het voorjaar van 2007 worden opgeknapt. En hierna is dan het park in de Oostpolder aan de beurt.

Het welkom door wethouder Van Leeuwen

Vandalen hebben zich uitgeleefd op bankjes...

Belangstellenden luisteren naar de uitleg van Jim.

Rechts Robert van 't Geloof: de redder van de molen in het park. Links wethouder Zaal

Veel randen van asfaltpaden zijn afgekalft...

En veel klinkerpaden zijn verzakt.

Ook gebruikers van het park: volkstuinders

Ook zijn er allerlei dieren in het park

Bruggetjes: slecht begaanbaar voor kinderwagens

Na afloop kon men suggesties ophangen aan de "boom".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.