Jac. Baart schrijft boek over Duitse marine

28 oktober 2006
Jac. Baart schrijft boek over Duitse marine

PAPENDRECHT – Voor het eerst, 60 jaar na de Tweede Wereldoorlog, heeft een auteur het aangedurfd om een manuscript te vervaardigen over de inzet van de Duitse marine vanuit de lage landen. Dit alles staat beschreven in het boek, getiteld: Schnellboote.

Schnellboote operaties vanuit Holland, Vlaanderen en Frankrijk 1940 – 1945 De Duitse torpedomotorboten uit de Tweede Wereldoorlog. Ze voerden een eigen oorlog, staken vanuit Nederlandse havens over en penetreerden de fragiele Britse konvooilijnen, selecteerden prooien en lanceerden hun torpedo’s. Met wisselend succes. Ondanks hun tekortkomingen vormden ze onafgebroken een gevaar in de Engelse kustwateren, vanuit IJmuiden, Rotterdam en later Den Helder, het Vlaamse Oostende en verder weg in Frankrijk, Cherbourg.

Een Nederlandstalig standaardwerk over een stuk Duitse maritieme historie, compleet met analyses en conclusies. Met aandacht voor tactiek en strategie, techniek, maar bijvoorbeeld ook voor het dikwijls onder invloed van amfetaminen werkende personeel van die boten. Veel van de geplaatste foto’s zijn afkomstig uit voormalig privé-bezit van Duitse deelnemers en geven het werk een uniek karakter.

Dit exclusieve boek van de Papendrechter Jacques J. Baart (zie foto) geeft een volledig beeld: Van ontwerp op de tekentafel tot wrak op de bodem van de Noordzee. Het eerste exemplaar werd officieel aan de auteur aangeboden op woensdag 25 oktober 2006 in het Fort aan den Hoek van Holland.

Het boek is verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel. (ISBN 90-8616-005-0 & uitgever: Lanasta)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.