Schoolhandbaltoernooi

23 oktober 2006

PAPENDRECHT - Het jaarlijks terugkerende handbaltoernooi in de herfstvakantie is weer een groot succes geworden. Alle 15 deelnemende teams van verschillende basisscholen in Papendrecht hebben er een mooi spektakel van gemaakt. Er werd ´s ochtens gestreden om de eerste plaats bij de groepen 2,3,4 en 5.

Als eerste moesten er een aantal poulewedstrijden gespeeld worden om te bepalen welke twee teams er in de finale tegenover elkaar kwamen te staan. Die wedstrijden leverden veel strijd en mooie doelpunten op. Er werd al goed samengespeeld en je kon zien dat er flink geoefend was op de scholen. Aan het einde van de ochtend stonden ´t Kofschip 2 en Prins Florisschool 1 in de finale. Twee teams die alle wedstrijden in de poule hadden gewonnen, dus terechte finalisten. Na een spannende strijd wist de Prins Florisschool 1 de wedstrijd te winnen en gingen zij met de grootste beker naar huis. ´T Kofschip 2 kreeg ook een mooie beker voor hun tweede plaats. Naast de bekers kregen alle deelnemende kinderen een vaantje als herinnering aan deze ochtend.

De middag was bestemd voor de teams uit de groepen 6,7 en 8. Er werd vanaf de eerste wedstrijd al erg goed gespeeld en de teams waren aan elkaar gewaagd. De doelpunten vielen vaak aan beide kanten en zo bleef het tot de laatste minuten vaak spannend. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren was het duidelijk dat de Viermaster 1 en de Prins Florisschool 4 tegen elkaar moesten spelen in de finale. Geen punten laten liggen in de poulewedstrijden en dit beloofde ook een heftige strijd te worden. Het spel ging snel op en neer maar de doelpunten bleven lang uit. Na een minuut of vijf scoorde de Prins Florisschool 4 het eerste doelpunt en zo moest de Viermaster 1 alles op alles gaan zetten om de gelijkmaker te scoren. Een goed samenspelend team die de kansen kreeg maar steeds net niet wist te scoren. Ook kreeg de Prins Florisschool 4 nog een aantal goede mogelijkheden maar die werden goed tegengehouden door de keeper. De laatste minuten werden erg goed uitgespeeld door de Prins Florisschool 4, zodat de Viermaster bijna de bal niet meer kon krijgen. Na 12 minuten zat de finale erop en was de Prins Florisschool 4 de winnaar. Ook deze finalisten gingen naar huis met een mooie beker als beloning.

De dag werd met erg veel plezier begeleid door enthousiaste spelers en speelsters van handbalvereniging D.E.S.´72. Wij willen alle deelnemende kinderen en begeleiders bedanken voor hun inzet en enthousiasme en hopelijk tot volgend jaar.

Foto´s van het toernooi zijn te bekijken op www.des72.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.