Winst en verlies voor schakers P/A

23 oktober 2006

PAPENDRECHT - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam boekten in hun wedstrijden voor de competitie van de Rotterdamse Schaakbond winst en verlies. P/A 2 versloeg Groenoord 3 uit Rotterdam met de duidelijke cijfers 6-2. Het eveneens in de 3e klasse uitkomende jeugdteam (P/A 3) leed in zijn tweede wedstrijd (de eerste werd met 6-2 gewonnen) met twee invallers een 5-3 nederlaag tegen Spijkenisse 5.


De zege van P/A 2 tekende zich al vroeg af en kwam geen moment in gevaar. Overwinningen werden geboekt door Arie de Kluijver, Koert Timmerman, Piet de Jonge, Dick Dooren en Gerrit de Jong, terwijl Zahir Likic en Louis Kemper tot remise kwamen. Alleen Ad Stabij moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.
De benjamin van het jeugdteam, de 11-jarige Nikki Twigt, liet zien dat haar schitterende overwinning in haar eerste RSB-wedstrijd vorige maand geen eendagsvlieg was. Opnieuw liet zij haar tegenstander alle hoeken van het bord zien, om de partij met een schitterend mat te beëindigen. Verder scoorden alleen Ramon van der Stelt en Peter van Wermeskerken. Verlies was er voor Pieter Modderkolk (moe van een schoolreis naar Rome), Alex Moerer, vader Hans Twigt, Louis Kemper en Florian Scheltens.
In de onderlinge competitie gaan in groep A Pieter Modderkolk en Marius de Wit aan de leiding, gevolgd door Philip Kraaiveld. In de B-groep heeft Ramon van der Stelt een kleine voorsprong genomen op achtervolger Wim Roodnat. In beide groepen zijn het dus jeugdleden die een stevig partijtje meeblazen aan de top.
Belangstellenden voor de schaakclub, zowel jeugd als ouderen, zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar in kleine groepjes de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door de competitie voor de niet-wedstrijdspelers. Op vrijdag is voor de A- en B-wedstrijdgroep de competitie en voor B ook een specifieke training.Op dinsdag vanaf 19.50 uur spelen de volwassenen in het fraaie en comfortabele Denksportcentrum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.