De leeuw is los op de Oranje Nassauschool!

20 oktober 2006
De leeuw is los op de Oranje Nassauschool!

PAPENDRECHT - Bij binnenkomst op de Oranje-Nassauschool leek het de afgelopen weken een ware dierentuin tijdens de kinderboekenweek. De leeuwen, giraffen, krokodillen en andere wilde dieren waren in alle lokalen te vinden. Het was wel duidelijk dat zowel de leerlingen als de leerkrachten intensief bezig zijn geweest met het thema van de kinderboekenweek “De leeuw is los”. Ook bleek de school gebruik te hebben gemaakt van het thema van de christelijke kinderboekenmaand “Ezelsoren”.

De kleuters bezochten tijdens de feestweken Dierenspeciaalzaak De Lange en de leerlingen van groep 4 en 5 maakten opdrachten bij de plaatselijke kinderboerderij “Papenhoeve”.

Naast alle indrukwekkende creatieve opdrachten had de school ook twee wedstrijden georganiseerd. De kinderen van groep 1 t/m 5 deden mee aan een tekenwedstrijd. De opdracht was: teken je lievelingsdier en dat bleek voor iedereen verschillend te zijn. Er waren prachtige kunstwerken te bewonderen in de hal van de school, uiteenlopend van konijnen en poezen tot zeepaardjes en dolfijnen.

Natuurlijk was er voor elke groep een prijswinnaar. Bij de kleutergroepen waren dat Orlando Koenders en Damy Kortman, de winnaar van groep 3 was Annelyn de Koning, bij groep 4 was Rosa Juch de allerbeste en tot slot bleek Esmee Rikkers van groep 5 een ware tekenkampioen. Alle prijswinnaars kregen uit handen van de jury een grote kleurpotlodendoos.

De kinderen van groep 6 t/m 8 deden mee aan een voorleeswedstrijd. Na de voorrondes in de klas werd op vrijdag 20 oktober de finale gehouden. De winnaars waren: Dide Borst (groep 6), Danique van der Teen (groep 7) en Lieke Gort (groep 8). Peter Pluim (groep 6), Manouk van Sinttruije (groep 7) en Patrick van der Graaf (groep 8) hadden de tweede plaatsen verdiend. De jury had het bijzonder moeilijk om een schoolkampioen te kiezen, want alle deelnemers waren heel goed, maar uiteindelijk bleek Danique van der Teen toch echt de meeste punten en dus de allerbeste van de school te zijn. Zij las prachtig voor uit ‘Minoes’ van Annie M.G. Schmidt. Alle kampioenen gingen naar huis met een fraai getuigschrift en een boekenbon. Een welverdiende herfstvakantie kon beginnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.