OKP bedankt verhuizers asielzoekers

17 oktober 2006

PAPENDRECHT - De verhuizing van de bewoners van het Papendrechtse AZC is afgerond. Er is veel gebeurd. Mensen zijn geholpen met hun vertrek uit Papendrecht. Bestemmingen waren Leeuwarden, Heerlen, Luttelgeest, Middelburg en alle plaatsen die daar tussen liggen. Na de diverse oproepen die het OKP (Overlegorgaan Kerken Papendrecht) plaatste in kerkbladen en diverse kranten voor vrijwillige verhuizers had men in korte tijd een flinke lijst met mensen die mee wilden doen. Ook mensen van buiten Papendrecht gaven zich op om mee te doen.

Overigens had het OKP onderschat dat velen van de bewoners van het AZC heel wat hadden te verhuizen. Bijna altijd was er een aanhangwagen nodig om alles te kunnen vervoeren, waardoor er soms een extra beroep moesten doen op mensen met een auto met trekhaak en anderen zonder trekhaak kwamen niet aan bod. Soms was het zelfs nodig om twee mensen met aanhangwagen voor het verhuizen van een gezin voor elkaar te krijgen. Permanent was er een aanhangwagen bij DUDO gehuurd en van de Hervormde gemeente te Alblasserdam mocht vaak kosteloos een flinke aanhangwagen gebruikt worden.

Het OKP wil hierbij een ieder die op elk mogelijke wijze hieraan heeft meegeholpen bedanken voor hun inzet en bereidwilligheid, om de tijdelijke Papendrechters op een menswaardige wijze naar hun nieuwe onderkomen te verhuizen. Want dat was de opzet, mensen laten zien dat er ook mensen zijn die van uit hun hart en geloof, bij mensen een arm om de schouder willen leggen. Een arm om een schouder op een moment dat er weer een groot stuk onzekerheid geaccentueerd wordt bij mensen die, soms al jaren, een stukje veiligheid en zekerheid zoeken. Dit Papendrechtse initiatief heeft landelijke bekendheid gekregen en is, zover bekend, niet eerder tot stand gekomen.

"Niet alles is vlekkeloos verlopen, in een aantal gevallen werd men onthutsende wijze geconfronteerd met de houding van de overheid waar mensen alleen maar een nummer waren. Als men zo met dieren zou omgaan haal je met grote koppen de krant en de dierenbescherming zou zich ook niet onbetuigd hebben gelaten. Helaas zoiets als mensenbescherming bestaat blijkbaar niet. We van onze kant zijn blij dat we wat voor onze tijdelijke Papendrechters hebben kunnen doen. Het was soms een hele toer om alles te organiseren, tijd was veelal een probleem. Het is meer dan eens gebeurd dat we ’s morgens op het AZC kwamen en we hoorden dat er die dag nog een gezin verhuisd moest worden. Dat is wel eens problematisch. Gelukkig hebben we alles kunnen oplossen en van veel AZC bewoners ontvingen we veel dankbaarheid en die wil ik u hierbij dan ook doorgeven", aldus OKP voorzitter Piet van Wijngaarden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.