Nieuwe staatnamen voor de Meent

16 oktober 2006

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het nieuwe winkelcentrum De Meent de straatnamen vastgesteld: Meentpassage en Veerpromenade.


De straat die dwars door het nieuwe winkelcentrum loopt, krijgt de naam Meentpassage. De nieuwe winkels en de nieuwe appartementen aan de Veerweg krijgen het adres Veerpromenade. Deze straatnaam past zowel bij de historische ‘veerroute’ tussen Oud-Alblas en het veer in Papendrecht als bij de toekomstige uitstraling van dit weggedeelte.
Zodra de bouwplannen aan de overkant van de Veerweg (aan de Marktzijde) definitief zijn afgerond, wordt het hele gedeelte Veerweg tussen Oude Veer en Weteringsingel omgedoopt tot Veerpromenade.

Bij inpassing tussen reeds bestaande huisnummers aan de Veerweg waren te weinig huisnummers beschikbaar voor de nieuwe winkels en appartementen daarboven. Daarom is een nieuwe straatnaam nodig. Het is overigens niet de eerste keer dat deze straat een andere naam krijgt. Tot 1 augustus 1958 heette het gedeelte Veerweg tussen Oude Veer en P.C. Hooftlaan ‘Veerstoep’. Het college heeft overwogen deze oude straatnaam opnieuw in te voeren. Gekozen is echter voor ‘Veerpromenade’ omdat deze aanduiding beter past bij uitstraling en kwaliteitsniveau van de nieuwe winkels en woningen.
De nieuwe winkels en de nieuwe appartementen aan de Brederodelaanzijde, krijgen het adres Brederodelaan. De op-/afrit in het verlengde van de Overtoom aan de oostzijde van het winkelcentrum krijgt eveneens de straatnaam Overtoom.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.