Dollemansrit op de N3

12 oktober 2006

PAPENDRECHT-Een 22-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van woensdag 11 oktober op donderdag 12 oktober aangehouden op de N3. Surveillerende agenten namen waar dat de autobestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde: de man reed de politie tegemoet op de N3, komend vanuit de richting van de N214.

Bij het zien van de politie keerde de bestuurder op het viaduct over de A15. Daarbij maakte hij grote slingerende bewegingen. Vervolgens ging de man spookrijden. Hij gebruikte een uitrit van de A15 als oprit. Slechts doordat een alerte vrachtwagenchauffeur die de spookrijder tegemoet kwam rijden vanaf de afrit A15, tijdig stopte, kon een frontale aanrijding worden voorkomen en kon ook worden voorkomen dat de man verder de A15 in tegengestelde richting zou oprijden. De politie hield de man staande. Het vermoeden rees dat de man had gedronken. Tot vier maal toe werd hem een blaastest afgenomen maar deze mislukten iedere keer. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Na verhoor werd hij heengezonden met een rijverbod van 26 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.