Politie op bezoek bij gemeenteraad Papendrecht

11 oktober 2006

PAPENDRECHT - Het jaarlijkse verslag van de politie was maandag ook aanleiding om de raad kennis te laten maken met de nieuwe Hoofd-Officier van Justitie mr G.P. van de Beek. Verder werd bekend dat teamchef Tom Nauta vertrekt uit Papendrecht en dat de gpf'ers worden vervangen door vier buurtagenten. De laatste zullen aanzienlijk meer op straat, resp. in de wijk, zijn omdat een groot aantal administratieve taken centraal geregeld gaan worden.

De politie is tevreden over de voortgezette dalende tendens bij een aantal delicten, om andere maakt men zich juist meer zorg. Hoewel bij geringe aantallen percentages een beperkt nut hebben (b.v. berovingen in 2003 11; zelfde periode 2006: 0 = -/- 100%) kan men wel tevreden zijn over de dalende tendens. Zo zijn de aangiften voor diefstallen met bijna de helft teruggelopen. Daar tegenover staat dat bedreigingen in vier jaar zijn toegenomen van 27 naar 48. Alle cijfers betreffen de zelfde periode van 2003 en 2006

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.