Goede start schakers P/A 1

09 oktober 2006

PAPENDRECHT - Papendrecht - Het eerste achttal van Papendrecht/Alblasserdam is de nieuwe competitie goed begonnen. Bedacht moet echter worden, dat tegenstander Moerkapelle 2 gezien de gemiddelde rating een degradatiekandidaat is. Het vierde team van Erasmus, de Rotterdamse fusieclub, en Sliedrecht 2 lijken zeer geduchte concurrenten te worden als P/A 1 een kampioenschap ambieert.
In de tweede competitieronde is de topper SO Rotterdam 5 tegen Sliedrecht 2. Dat betekent dat één van de winnaars uit de eerste ronde voorlopig afvalt in de strijd om een hoge klassering. P/A 1 moet in staat worden geacht de uitwedstrijd tegen Groenoord 2 met winst af te sluiten.
Al vrij gauw kwam Bert Terlouw (bord 2) remise overeen met zijn tegenstander, maar Philip Kraaieveld (bord 4) won kort daarna keurig. Die kleine voorsprong bleef zeker anderhalf uur gehandhaafd. Toen kwamen de punten voor P/A 1 van Kees brinkman (bord 3), Arie de Kluijver (bord 5) en Hans v.d. Beukel (bord 7), voordat Meinte Smink (bord 1) en Peter van Wermeskerken (bord 6) de koning moesten omleggen. Aan het laatste bord tenslotte scoorde Magnus Souverein een zwaar bevochten remise.
Het 4e team van P/A leed in de uitwedstrijd tegen De IJssel 3 een zware nederlaag van 7-1.
In de interne competitie gaat na drie ronden in groep A de 15-jarige Pieter Modderkolk ongeslagen aan de leiding. In de B-groep staan Wim Roodnat en jeugdlid Ramon van der Stelt, die onderling al remise speelden, bovenaan.
Belangstellenden voor de schaakclub, zowel jeugd als ouderen, zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door de competitie voor de niet-wedstrijdspelers. Op vrijdag is voor de A- en B-wedstrijdgroep de competitie en voor B ook een specifieke training.Op dinsdag vanaf 19.50 uur spelen de volwassenen in het fraaie en comfortabele Denksportcentrum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.