Populariteit waterbus neemt toe

05 oktober 2006
Populariteit waterbus neemt toe

DRECHTSTEDEN - Sinds de nieuwe dienstregeling van de waterbus begin dit jaar na de fusie met de Fast Ferry is het gebruik ervan ruim 20% gestegen. In deze dienstregeling is er elk half uur een vaart tussen Dordrecht en Rotterdam. Op de hoofdroute in het Drechtstedengebied zelf is er elk kwartier een afvaart en dat blijkt goed te werken.

Het gratis kunnen meenemen van de fiets blijkt ook een groot pluspunt, want zo is de deur-tot-deur reistijd goed concurrerend met andere vervoersmiddelen. Niet alleen werkenden, maar ook veel scholieren en dagjesmensen maken veel gerbuik van de Waterbus.

Momenteel wordt er bekeken of er meer stopplaatsen kunnen komen en of er 's avonds langer kan worden doorgevaren. Ook wordt er gedacht aan een sneldienst tussen Dordrecht en Rotterdam, die dan verder alleen nog maar in Papendrecht stopt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.