Trainingspakken voor zwemvereniging de geul

02 oktober 2006

PAPENDRECHT - Op zaterdag 30 september ging de wedstrijdploeg van zwemvereniging De Geul haar eerste wedstrijd in de KNZB zwemcompetitie 2006/2007 voortvarend van start.

In hun thuisbad zwembad De Hooght te Papendrecht legden de zwemmers en zwemsters van De Geul hun programmanummers in record tempo af.

De Geul zwemt in dit competitieverband haar wedstrijden tezamen met de verenigingen Luctor et Emergo uit Vlissingen en LAC Rotterdam.

Zaterdag was De Geul in de breedte duidelijk de meerdere ten opzichte van de andere twee clubs en dat zal straks in het tussenklassement van deze landelijke competitie duidelijk tot uiting komen.

Na een eerste voorzichtige telling blijkt dat de Geul een zeer goede positie gaat innemen na deze eerste succesvolle wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd werden maar liefst 36 individuele medailles gehaald door de zwemmers en zwemsters en ook sneuvelden er zeer veel persoonlijke records. Het PR record van de dag kwam op naam van Miriam Belhaine, die op de 100 school bijna 12 seconden van haar beste tijd afhaalde.
De jongste zwemmers, minioren 4, zwommen 25 rug, met een zilveren plak voor Latona Baart, en 50 vrij, met wederom zilver voor Latona en brons voor Sabrina de Graaf. Bij de meisjes minioren 6 haalde Chadassa Mannee goud op de 50 rug en zilver op de 100 school. Debby van Steenderen kreeg bij de 50 rug zilver omgehangen met de B-tijd. Bij de jongens was het op beide afstanden een één-tweetje voor de Geul: Jesse de Win haalde twee maal goud en Tim Muller twee maal zilver. In de leeftijdscategorie junioren 2 deed Carmen Baart goede zaken door zowel op de 100 vrij als de 100 wissel naar het goud te zwemmen. Femke van der Linde werd op beide afstanden derde. Bij de jongens tikte Jasper de Win op deze afstanden als tweede aan, direct gevolgd door Bas van den Sigtenhorst, die op beide afstanden brons haalde. Later haalde Bas nog een zilveren medaille op de 200 school bij de jongens junioren 4. Yordi Oetringer zwom in deze categorie naar het brons op de 50 vrij. De 200 school bij de meisjes jeugd was zelfs een één-twee-drietje voor de Geul: goud voor Senna van Dongen, zilver voor Romy Hoenderop en brons voor Inge Kousemaker. Senna veroverde daarnaast nog het zilver op de 50 vrij. Bij de 100 vlinder meisjes senioren zwom Chantal van der Perk naar een keurige 2e plaats terwijl Femke van der Linde knap derde werd. Op de 200 vrij haalde Chantal nog een bronzen medaille.

De dames zwommen drie afstanden en Samantha van Eijk scoorde op elke afstand: goud op de 50 vlinder, brons op de 100 school en de 100 wissel. De heren versloegen de concurrentie overtuigend op de 100 school: het goud ging naar Yuri van Omme, het zilver naar Ivan van Omme en het brons naar Martijn de Win. De 50 vlinder en de 100 wissel werden gewonnen door Wouter de Win, Ivan van Omme werd op de 100 wissel tweede.
Ook de estafettes verliepen goed voor de Geul. De 4x50 vrij estafette bij de meisjes junioren 2 met Rachel Muller, Carmen Baart, Femke van der Linde en Chadassa Mannee werd overtuigend gewonnen. Bij de 4x50 wissel in de categorie jongens junioren 4 werd door Jeroen van Dijk, Bas van den Sigtenhorst, Yordi Oetringer en Jasper de Win een mooie tweede plaats veroverd.
Zowel de 4x100 vrij dames met Evelien van Leeuwen, Senna van Dongen, Chantal van der Perk en Claudia de Win, als de 4x100 vrij jongens jeugd, met Jasper de Win, Jeroen van Dijk, Nick Tiesema en Yordi Oetringer, leverden een derde plaats op.
Al met al kan gesproken worden over een" vliegende start" door de Geul bij de KNZB zwemcompetitie.

Naast het sportieve succes van zaterdag was het ook een mijlpaal in de geschiedenis van z.v. De Geul, want dit was tevens de eerste wedstrijd waarbij de zwemmers en ploegleiding van het team in eigen trainingspakken verschenen.
De trainingspakken, gesponsord door Schildersbedrijf Groen BV en MARU Swimwear, zijn bestemd voor alle in wedstrijdverband zwemmende leden van De Geul, hetgeen er in totaal 140 zijn.

Zaterdag waren de zwemmers van de A-selectie, onder leiding van hoofdtrainster Henny van der Perk de gelukkigen, die als eerste groep in het openbaar met de trainingspakken mochten verschijnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.