Excelsior geeft zeer succesvol Ddisney Metinee-concert

18 september 2006

PAPENDRECHT - Onder ideale weersomstandigheden en voor een groot publiek heeft muziekvereniging Excelsior afgelopen zaterdag een succesvol concert verzorgd op het plein van het scholencomplex aan de Zuidkil in de wijk Oostpolder in Papendrecht.

Het concert was afgestemd op de jeugdige inwoners van de wijk en had ‘Walt Disney’ als thema. Voorafgaand aan het matinee-concert was er een optocht, waarbij de slagwerkgroep van Excelsior vele Disney-figuren door de wijk begeleidde om de omwonenden nogmaals attent te maken op het op handen zijnde concert. Vanaf dat moment zat de sfeer er al goed in.

Speciale aandacht werd gedurende de avond geschonken aan de jonge bezoekers; er waren allerlei spelletjes te doen, er werden buttons gemaakt, er werd geschminkt en er was een groot springkussen! De spits van het muzikale gedeelte werd afgebeten door de majorettes o.l.v. Gina Schmitt op de klanken van “The Lion King“. Daarna kregen de leerlingen van de school volop gelegenheid om te laten zien wat zij tijdens de lessen van Gina Schmitt in de afgelopen weken geleerd hadden. Het Klein Orkest o.l.v. Petra Hofwegen vervolgde het concert, met als hoogtepunt een spectaculaire uitvoering van “I wan’na be like you’ uit ”Jungle Book”. Speciaal hiervoor waren King Louie en Beer Balou (resp. Ellen Verdoorn en Ruben Otte) naar Papendrecht gekomen, die perfect uitgedost samen het solo-stuk op Euphonium voor hun rekening namen met het Klein Orkest als begeleiding. Vervolgens presenteerde de tamboer-/slagwerkgroep o.l.v. Leon Verdoorn zich met een slagwerk-workshop, waarbij alle aanwezige kinderen emmers en stokjes kregen en iedereen mee kon trommelen. De instructeur had er zijn handen vol aan om alles in goede banen te leiden maar het werd een leuk en spontaan geheel met veel enthousiaste drummers. Het fanfare-orkest o.l.v. Ruud Welle ging van start met melodieën uit ”Jungle Book” in een bewerking van Excelsiors trompetist Cees Verschoor. Vervolgens stond filmmuziek uit allerlei Disney-films op het programma, zoals een spetterende selectie uit ”Pirates of the Caribbean”, “Beauty and the beast” met zang door Eline Welle, ”Two Worlds” (Tarzan) en “Aladdin’s Theme”. Tijdens het slotstuk, ”The Lion King” werd het orkest met een mooie ”voice-over” afgekondigd maar speelde als klap op de vuurpijl nog een selectie van liedjes van K3. Daarna werd er plaats gemaakt voor De Slobbers die voor een swingend slot van de avond zorgden, waarbij de voetjes van de vloer kwamen.

Al met al zijn de kinderen zeer actief bij het concert betrokken; ze hebben meegezongen, meegetrommeld en meegedanst. Burgemeester De Bruin noemde dit concert zeer waardevol voor het verstevigen van de onderlinge band tussen de inwoners van de wijk Oostpolder. Excelsior kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagd en bijzonder sfeervol concert op een bij uitstek geschikte locatie, dat mogelijk volgend jaar een vervolg krijgt. Hierover zal Excelsior de komende tijd overleggen met de gemeente Papendrecht, die dit concert mede mogelijk heeft gemaakt, evenals diverse locale sponsors zoals C1000, Rietveld Bouw en Tuincentrum Papendrecht.

Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.