Patrick 'Gekroond' tot grootste talent in zwolle

18 september 2006

PAPENDRECHT - Patrick Cronie is afgelopen weekend in Zwolle gekroond tot het grootste talent van het Deltion IJsseldelta Baancircuit.

Deze serie met wedstrijden in Epe, Harderwijk, Kampen, Heerde en Meppel beleefde afgelopen zaterdag haar finale in Zwolle op de gezellige baan P.E.C. 1910 en staat in hoog aanzien in atletiekminnend midden- en noord Nederland.
Naast een volledig atletiekprogramma werd er tijdens het circuit vooral gestreden om de circuitnummers 100 meter, kogel, ver en de middenlange afstanden.


Het juryrapport was heel duidelijk over Patrick. “Als je op kogel in drie van de zes wedstrijden over de 17 meter stoot en alle wedstrijden winnend kan afsluiten, is verdere discussie overbodig”. De beker, bloemen en envelop met inhoud kon dus worden uitgereikt aan “onze gast uit het verre Westen”.
In deze laatste wedstrijd was Patrick iets minder op dreef dan in het begin van het seizoen. Ondanks dat was de dagprijs op kogel met 16,53 meter wel zijn deel. Ook de 5,77 meter bij het verspringen was, ondanks de derde plaats, was iets tegenvallend, maar het debuut op de 400 meter mocht er met 53,98 seconde daarentegen wel weer zijn.


De drie andere deelnemende junioren van AV Passaat deden allen goede zaken en kwamen met ereplaatsen naar huis. Meerkampster Lieke Bakker werd winnaar bij de meisjes B op het hoogspringen met 1,50 meter en tweede bij het verspringen met 4,90 meter. Ook op kogel drong zij met 11,12 meter door tot de finale van de beste 8. Zowel op ver als op kogel bleef Lieke slechts enkele centimeters verwijderd van haar persoonlijke record. Haar duidelijk stijgende vorm belooft veel goeds voor het NK Meerkamp over twee weken.
A junior Matthias Otter werd op ver derde met een fraaie afstand van 5,61 meter en eveneens A junior Jeroen Janssen werd op het polshoog eerste met een hoogte van 3,30 meter.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.