Niels Mijnster wint driemolentoernooi

18 september 2006

PAPENDRECHT - Niels Mijnster is winnaar geworden van het Driemolentoernooi voor jeugdschakers, dat zaterdag in winkelcentrum Westpolder in Papendrecht werd afgewerkt.
Na het ochtendtoernooi speelde topschaakster Desirée Hamelink een simultaan op twintig borden. Ze liep drie uur langs de borden en won 18 partijen, maar verloor verrassend van de broertjes Justin en Leon Jacobse uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

In het ochtendtoernooi won Niels Mijnster, lid van schaakvereniging Sliedrecht, alle zes partijen. Hij werd daardoor voor het derde achtereenvolgende jaar totaalwinnaar en mocht daarom de grote wisselbeker, beschikbaar gesteld door de winkeliersvereniging Westpolder, definitief mee naar huis nemen. Mijnster werd op een half punt gevolg door Thom Beeren en door Pieter Modderkolk van de organiserende schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam. In de diverse leeftijdscategorieën gingen de groepsprijzen naar Alex Moerer, Niels Mijnster, Thom Beeren, Jerome Jacobse en Kenny Oliveira.

De prijzen werden uitgereikt door de jarige wedstrijdleider Hans van de Beukel, terwijl organisator en Jaap Lip aan het eind van de middag een punt met een uitroepteken kon zetten achter zijn vele activiteiten als jeugdleider.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.