Drie medailles voor Rachel van Haringen

11 september 2006

PAPENDRECHT - Top atlete Rachel van Harlingen van AV Passaat heeft tijdens de nationale C-spelen in Amsterdam dit weekend beslag weten te leggen op drie medailles. Op deze nationale kampioenschappen voor C-junioren (14 - 15 jaar) behaalde Rachel zilver op de onderdelen 300 meter horden en speer werpen en brons op het onderdeel hoogspringen.

Rachel opende haar toernooi direct met de grootste verrassing; zilver op de 300 meter horden. Op dit niet vaak gelopen onderdeel won zij haar serie in een tijd van 48,72 sec. Rachel kwam met grote voorsprong over de laatste horde en omdat de winnaars van elke serie in ieder geval naar de finale zouden gaan, kon zij de laatste meters lekker uitlopen. In de finale liep Rachel met nog twee horden te gaan opnieuw aan de leiding. Op deze een na laatste horde kwam zij niet goed uit, waardoor de snelheid er uit ging. Rachel kon dit niet meer voldoende corrigeren en kwam in een tijd van 46,55 sec. als tweede over de streep. Op het onderdeel speerwerpen behaalde Rachel nog voor de vakantie de gouden medaille bij de B-junioren met 40,85 meter. Misschien wel door die vakantie kwam zij nu niet zo ver. De 36,72 meter was echter nog wel goed voor haar tweede zilveren medaille. Bij het hoogspringen bewees Rachel naast dit onderdeel ook nog zeer sterk te zijn in een spelletje blufpoker. Om energie te sparen besloot Rachel pas bij 1,50 meter in de competitie te stappen. Behalve door Rachel werd deze hoogte door nog eens 19 andere atletes bedwongen. Opnieuw blufte Rachel door de 1,55 meter over te slaan en pas bij de volgende hoogte (1,60 meter) weer in te stappen. Met het overschrijden van deze hoogte was er voor Rachel een gedeelde bronzen plak weggelegd.

Meerkamp
In Amersfoort waren de meerkampers actief. Patrick Cronie was daar de wedstrijd bij de junioren B. Het totaal van 5750 punten was naast de overwinning goed voor de beste landelijke jaarsprestatie. Eind deze maand zullen in Emmeloord de om Nederlandse Kampioenschappen op de meerkamp voor junioren worden gestreden. Patrick geldt daar als een van de grote favorieten voor de titel. Naast Patrick zullen Sanne Korteland, Rachel van Harlingen en waarschijnlijk ook Roy Hoornweg en Lieke Bakker het oranjeblauw van Passaat vertegenwoordigen.

800 meter
Eerder deze maand heeft senior Jeroen Romeijn in het Belgische Brasschaat het clubrecord op de 800 meter scherper gesteld. Jeroen kwam met hulp van "haas" Edwin van Eersel uit op een tijd van 1.59,59 minuut, hiermee de 2 minutenbarrière knap doorbrekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.