Officiele start Muziekschool Papendrecht

05 september 2006

PAPENDRECHT - Woensdag 30 september was het eindelijk zover: de eerste cursussen van MuziekSchool Papendrecht gingen van start. Na een jaar van voorbereidingen werd er in het gezelschap van een aantal genodigden een toost uitgebracht op een succesvolle, maar vooral muzikale toekomst van de eerste officiële muziekschool van Papendrecht.

De initiatiefnemers Joanne de Bruijn, Petra Hofwegen en Marjan van Wijngaarden zijn zelf al jaren actief in de muziek en besloten eind 2005 een muziekschool op te richten. Hun intentie is om muziekonderwijs te verzorgen voor een breed publiek in de gehele regio. Opleidingen voor alle leeftijden, opleidingen voor verschillende genres, opleidingen op diverse niveaus, opleidingen met kwaliteit.

Behalve een ontzettend leuke hobby, is muziek maken ook een belangrijk aspect in de algemene ontwikkeling en culturele vorming van kinderen. Voor hen zijn de eerste cursussen van start gegaan: Ontdek de muziek en AMV (algemene muzikale vorming) worden gegeven door docente Annet van de Hesseweg. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium op saxofoon en heeft de afgelopen jaren al de nodige ervaring opgebouwd in het geven van groepscursussen aan kinderen. De blokfluitcursus wordt verzorgd door Klarinne Labooy, geen onbekende in Papendrecht en een talent in haar vak.

Tevens bestaat de mogelijkheid om voor een aantal instrumenten individuele of duo lessen te volgen. Uiteraard is het voornemen van de muziekschool om het aanbod uit te laten groeien tot een compleet pakket aan muzieklessen en -activiteiten binnen de regio.

Voordat de lessen begonnen werden tijdens een korte toespraak wethouder mevrouw Zaal-Kwaak en de heer Goedegebuur van de Gemeente Papendrecht bedankt voor de erkenning die de muziekschool na haar introductie kreeg. De heer Meerkerk van Advies- en Administratiekantoor J.T. Meerkerk werd bedankt voor alle adviezen en goede raad. Ook de aanwezige pers werd bedankt. In hun geval voor de aandacht die zij de afgelopen maanden in de plaatselijke media hebben besteed aan deze nieuwe muziekschool. De docenten werden niet overgeslagen: zij hebben mee gedacht over de invulling van de cursussen en hun positieve instelling zal het succes van de muziekschool ten goede komen.

En toen was het tijd om het glas te heffen. Vol enthousiasme en met een dosis vertrouwen gaat MuziekSchool Papendrecht haar toekomst tegemoet!
Kijk voor meer informatie op www.muziekschoolpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.