Insectenwandeling in het Alblasserbos

04 september 2006
Insectenwandeling in het Alblasserbos

PAPENDRECHT - Op zaterdag 2 september organiseerde de Natuur- en Vogelwacht ‘De
Alblasserwaard’ (NVWA) een insectenwandeling rond het bezoekerscentrum.
Om twee uur was een aardige groep mensen aanwezig om deel te nemen aan de wandeling.

Het weer was deze middag de wandelaars goed gezind. Zelfs de zon keek soms tussen de wolken door en een enkele wolk liet wat druppels vallen. Er was volop te zien van de verschillende insecten en andere diertjes, waar je normaal aan voorbij gaat.

De aanwezige kinderen waren druk in de weer om in de uitgedeelde potjes met vergrootglas een diertje te vangen en deze na deskundig uitleg weer vrij te laten. Voor de kinderen die nog meer willen weten van wat er zo al in het water leeft is er op 16 september een middag voor kinderen om dit te onderzoeken. Al met al een heel mooie middag en zeker de moeite waard woor een
herhaling. Meer info vindt u bij: Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard op: www.nvwa.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.