Jaap Lip lid van verdienste bij schaakclub

30 augustus 2006

PAPENDRECHT - Jaap Lip is op de jaarvergadering van de schaakclub Papendrecht/ Alblasserdam benoemd tot Lid van Verdienste. ,,Je hebt structuur en groei en bloei in onze jeugdafdeling gebracht”, zei voorzitter Kees Brinkman. ,,Door jou hebben we een club waar de jeugdopleiding klinkt als een klok met tientallen jongelui die slaagden voor Stappendiploma’s van de KNSB en als klap op de vuurpijl een zo goed presterend jeugdteam, dat dit in zijn eerste seizoen (2005-2006) promoveerde van de 4e naar de 3e klasse!”

Net voordat de voorzitter Lip, één van de oudste leden van de club, in het zonnetje zette, had hij het jeugdteam gehuldigd. Dat bestond uit de jeugdleden Pieter Modderkolk, Martin de Witte, Alex Moerer, Ramon van der Stelt en Houke de Kwant, het jongste seniorlid Leon de Bruijn en de oudere leden en chauffeurs Magnus Souverein en Peter van Wermeskerken, alsmede de jeugdleden die elk één keer invaller waren: Joyce van der Vecht, Nikki Twigt, Marnix Kornet en Tom Twigt. Nikki (11 jaar) gaat komend seizoen vast spelen voor het jeugdteam.

Elf jaar geleden werd de heer Lip gevraagd of hij jeugdleider wilde worden. ,,Ik voelde er niets voor als een soort politieagent de orde in de speelzaal te handhaven. Op basis van mijn ervaring in het onderwijs heb ik een leerplan opgesteld, dat uitging van splitsing in kleine groepjes. Dat is de basis voor het succes geweest”, aldus Lip. Die kleine groepjes van gemiddeld 4 kinderen per begeleider is de kracht van P/A. De meeste andere schaakclubs hebben niet zoveel gemotiveerde jeugdleiders.

De club zoekt nog sponsors voor de jeugdafdeling, ,,want dat is een dure hobby, vooral doordat alle jeugdleden op dinsdagavond les krijgen en ruim de helft op vrijdag competitie speelt en daarnaast specifieke training krijgt”, aldus penningmeester Louis Kemper. De eerste sponsor is ’t Kaasmes uit het Makado winkelcentrum in Alblasserdam. De afgelopen maanden werd de training door Désiree Hamelink van het jeugdteam gesponsord door Kleijn Transport uit Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.