Schaakclub P/A zoekt jeugdsponsor(s)

19 augustus 2006

PAPENDRECHT - Ook voor schaakclub Papendrecht/Alblasserdam begint een nieuw seizoen. Dat betekent niet dat de zomer een rustperiode was voor iedereen. Vooral in de jeugdafdeling blijft het bruisen van de activiteit. In de voorjaarsvakantie, in februari, zal ook in Alblasserdam een schoolschaaktoernooi worden gehouden. Voor de jeugd van de club wordt overigens nog naar sponsoren gezocht, mede voor adequate training voor de snel in speelsterkte toenemende jongelui.

Overigens zal de club in het nieuwe seizoen niet alleen actief zijn om meer jongelui te interesseren voor het schaken. Via de Volks Universiteit in Papendrecht wordt ook een schaakcursus voor volwassenen aangeboden. Die start begin november. Nadere informatie: W. Roodnat, e-mail wroodnat@xs4all.nl

De schaakclub Papendrecht/Alblasserdam begint het seizoen, zoals gebruikelijk, met de jaarvergadering op dinsdagavond 29 augustus is in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht. Belangstellenden voor de club zijn dan al welkom. Aan het begin van de vergadering worden alle spelers gehuldigd die het afgelopen seizoen mede hebben gezorgd voor de promotie van het jeugdteam. Op 5 september begint de nieuwe interne competitie volgens een systeem waarbij nieuwe leden heel vlot tegenstanders treffen van ongeveer gelijke speelsterkte.

Voor de jeugdafdeling van de club beginnen de schaaklessen volgens de Stappenmethode van de KNSB weer op 5 september om 18.45 uur. De jeugdafdeling heeft weer ruimte om nieuwe leden te accepteren, mede door het relatief grote aantal vrijwilligers in de club om de meisjes en jongens in kleine groepjes les te geven. Het is de bedoeling dat de jeugdselectie twee keer per maand wordt getraind door KNSB-trainer Désiree Hamelink op dinsdag. Voor de gevorderde jonge schakers worden de Stappenlessen en competitie verschoven naar de vrijdag.

Elke dinsdagavond zijn belangstellenden voor de schaakclub van harte welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door hun competitie en vanaf 20.00 uur is dit het domein voor de volwassenen. Op vrijdagavond traint de jeugdselectie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.