College geeft opdracht tot globaal ontwerp theater

18 augustus 2006

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders hebben aan EGM architecten Dordrecht opdracht verstrekt tot het maken van een globaal ontwerp voor een nieuw theater in Papendrecht. De opdracht omvat een ontwerp voor drie opties:
- renovatie van het huidige theater De Willem,
- een multifunctioneel cultureel centrum aan de Van der Palmstraat en
- een multifunctioneel cultureel centrum aan de Veerweg (het zogenoemde Van der Kevie-pand).

Na een openbare aanbesteding, waarvoor selectie- en gunningscriteria waren opgesteld, werden zeven offertes ingediend. Een deskundige beoordelingscommissie paste een objectief puntensysteem toe, waarna de offerte van EGM als beste uit de bus kwam.

Het college heeft er, in afwijking van het gestelde in het coalitieakkoord, voor gekozen een openbare aanbesteding te doen. Hierdoor werd niet uitsluitend aan Papendrechtse deskundigen gevraagd een globaal ontwerp voor het theater te maken. Het college heeft daarmee de eigen aanbestedingsregels gevolgd, die gelijke kansen en gelijke behandeling waarborgen.

Verder gaat het college aan de gemeenteraad voorstellen zijn besluit van 19 december 2005 over het Theater aan de Haven in de raadsvergadering van 21 september aanstaande formeel in te trekken. De huidige coalitie is van mening dat dat grootschalige theaterplan niet voldoende draagvlak heeft onder de inwoners.

Het verdere proces
EGM architecten dient de gevraagde ontwerpen uiterlijk 31 oktober 2006 bij de gemeente te hebben ingediend. Vervolgens laat de gemeente door een ander bureau een extra financiële toets verrichten. Eind 2006 worden twee of maximaal drie realistische en betaalbare mogelijkheden aan de Papendrechtse bevolking gepresenteerd, gevolgd door een volksraadpleging onder kiesgerechtigde inwoners.
Uiterlijk in het voorjaar 2007 moet de gemeenteraad een besluit hebben genomen. Daarna volgt een Europese aanbesteding voor de uitwerking van de ontwerpen en de realisatie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.