125.000 bezoeker in zwembad de Hooght

27 juli 2006
125.000 bezoeker in zwembad de Hooght

PAPENDRECHT - Donderdag 27 juli werd de 125.000 bezoeker verwelkomd, weken eerder dan andere jaren. Om even na elven arriveerde het gezin Terpstra uit Alblasserdam, bestaande uit vader, moeder en drie kinderen. Dochter Teresa (15) bleek de 125 duizendste te zijn zoals Wethouder A. Vogel had vastgesteld. De gemeente bood het gezin een prachtige ruiker bloemen en de gemeentehanddoek aan. Albert van der Hout, bedrijfsleider van De Hooght, bood het hele gezin een gratis abonnement voor 2007 aan en de pachter van de horeca, Alex Sterk, zou, als hij niet elders was opgehouden een taart hebben overhandigd. Ongetwijfeld is dat laatste alsnog goedgemaakt.
Vorig jaar om deze tijd had het zwembad 100.000 mensen de ingang zien passeren. Hoewel het kort na de opening op 13 mei niet naar uit zag dat het een goed seizoen zou worden werd dat de laatste weken –voor iedereen merkbaar- aanzienlijk beter. Wanneer het weer nog even mooi blijft dan is een bezoekersaantal van 200.000 voor dit jaar haalbaar.
Zowel de wethouder als Albert van der Hout zijn enthousiast over de medewerkers van het zwembad. Ondanks de ook voor hen zeer warme periode waarin zij waakzaam moeten blijven op alles wat zich afspeelt in en rond het bad. De wethouder had zelf ervaren dat dienstdoende badmeesters geen moment hun aandacht lieten verslappen ook al werden er vragen gesteld. De risico’s zijn enorm. Daarom wordt het personeel optimaal geschoold en worden ze ieder halfjaar getest.

Het grote buitenbad lekt en dat neemt toe. Er moet dus constant water aan toegevoegd worden. Vervanging van het bad is in een groter verband op het ogenblik in onderzoek. Het ziet er naar uit, maar de gemeenteraad heeft daar haar licht nog niet over laten schijnen, dat het nieuwe bad onderdeel zal zijn van een heel sportcomplex met daarbij o.a. ook de vervanging van de Donck. Onderzocht wordt nog wat het maximaal haalbare is binnen een gegeven budget. Wellicht zal de ligwei iets kleiner worden en misschien zal een deel van het terrein ook voor andere doeleinden gebouwd moeten worden om daarmee exploitatielasten te verlagen. Uitgangspunt is wel dat het binnenbad uit twee bassins zal bestaan (sport en recreatie) en dat er een groot buitenbad komt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.