NK Jeugd 2007 niet naar schaakclubs drechtsteden

12 juli 2006
NK Jeugd 2007 niet naar schaakclubs drechtsteden

PAPENDRECHT - De KNSB heeft de organisatie voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken aan de schaakvereniging Venlo gegund voor de jaren 2007 tot en met 2009. Ook vier schaakclubs in de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht/Alblasserdam en Sliedrecht) hadden zich gezamenlijk kandidaat gesteld.

Het Bondsbestuur van de KNSB was vol lof over de opzet van de organisatie door de clubs in de Drechtsteden. Ook vond de KNSB de opzet die aan de publiciteit, alsmede het programma aan schaakactiviteiten naast het eigenlijke toernooi, heel sterk.
De organisatie is aan Venlo gegund, omdat deze club op twee punten beter scoorde: ten tijde van de presentatie aan de KNSB was de begroting al volledig gedekt door sponsortoezeggingen. Ook de speelzaal voldeed meer aan de verlangens van de schaakbond dan het gebouw dat de clubs uit de Drechtsteden hadden gevonden.
De KNSB wijst er op, dat erg veel gewicht is gelegd op de financiële zekerheid, omdat de bond enige jaren geleden veel geld heeft moeten toeleggen op het NK jeugd omdat een organisator de financiën niet rond kreeg.
De schaakbond heeft de vier verenigingen in de Drechtsteden bedankt en hoopt dat zij hun samenwerking zullen voortzetten om tot goede resultaten voor de schaaksport te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.