Mooi debuut van Passaat talenten op senioren NK

10 juli 2006

PAPENDRECHT - Patrick Cronie 8e op hinkstap en Roy Hoornweg 9e op steeple

Tijdens hun debuut bij de senioren op het NK atletiek hebben Passaat atleten Roy Hoornweg en Patrick Cronie afgelopen zaterdag beide een mooie prestatie neergezet. De nog B junioren lieten op hun onderdeel zelfs diverse senioren atleten achter zich.

Na hun fraaie gouden medailles tijdens het NK voor B junioren van het afgelopen weekend in Bergen op Zoom mochten de kampioenen dit weekend opnieuw aan de bak tijdens het “echte” NK atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zowel Patrick als Roy hadden zich voor hun onderdelen gekwalificeerd op basis van eerdere prestaties en niet op basis van hun kampioenschap van het afgelopen weekend.

Direct knallen
Patrick ging de wedstrijd licht geblesseerd in met pijntjes in knie en scheenbeen, maar hij liet de concurrentie daarvan niets merken. Opvallend was wel het beperkt aantal keren dat hij insprong. Samen met vader en coach Roy Cronie had Patrick afgesproken er bij de eerste poging direct in te knallen. Het veelvuldig en altijd weer luidruchtige Passaat publiek kon bij die eerste poging ook direct juichen. De poging leek ruim over de 14 meter te zijn, maar was helaas ongeldig, omdat Patrick met zijn voet over de balk kwam. Met zijn tweede poging (13,14 meter) en vooral zijn derde poging (13,61 meter) kwalificeerde Patrick zich toch voor de finale van de acht beste springers. In de drie resterende pogingen kwam Patrick nog wel in de buurt van zijn beste prestatie, maar kon hij zich niet meer verbeteren. Al met al waren vader en zoon toch zeer tevreden met een achtste plaats bij Patrick’s debuut, maar dachten zij beiden na het zien van de afstand van de bronzen plak (14,11 meter) onbewust nog even terug aan de eerste afgekeurde poging.

Complimenten van Simon Vroemen
De deelname van Roy op de 3000 meter steeple chase was enigszins te danken aan de nieuwe filosofie van de K.N.A.U., waarbij de atletiekbond jeugdig talent een streepje voor geeft bij kwalificaties. Roy’s 10.01 minuten uit Castricum was namelijk eigenlijk een seconde te langzaam voor de strenge kwalificatie-eisen voor deelname aan het NK. Roy bewees in de wedstrijd het gelijk van deze zienswijze met een prachtige negende plaats in 9.39,54 minuten. Vooral in de vierde en vijfde ronde had Roy het moeilijk en moest hij bijna zijn snelle start van 3.05 minuten bekopen met een grote inzinking. Op het moment dat Roy werd ingehaald, kon hij gelukkig aanhaken en er aan het eind nog een mooi duel van maken in de strijd om de achtste plaats. Na de wedstrijd kreeg Roy van winnaar en wereldtopper Simon Vroemen mooie complimenten voor zijn gelopen wedstrijd. Volgens trainer Addy Ruiter kan Roy binnen bij zijn huidige progressie binnen twee jaar tot de medaillekandidaten behoren op dit moeilijke atletieknummer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.