Gemeente zoekt ontwerper nieuw theater

27 juni 2006

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht zoekt een architect/ontwerper voor het maken van drie globale ontwerpen voor een multifunctionele culturele voorziening in Papendrecht. De drie mogelijkheden die in het coalitieakkoord zijn afgesproken zijn renovatie van de huidige De Willem, een multifunctioneel cultureel centrum aan de Van der Palmstraat en een multifunctioneel cultureel centrum aan de Veerweg, het zogenaamde Van der Kevie-pand.

Voor de werving heeft de gemeente in verschillende media een advertentie geplaatst. De offertes voor het vervaardigen van een globaal ontwerp moeten vóór 27 juli 2006 bij de gemeente Papendrecht binnen zijn.

Theater De Willem is aan renovatie of vervanging toe. Bij nieuwbouw wil het college een multifunctionele culturele voorziening ‘op Papendrechtse schaal’ realiseren. Dit multifunctionele gebouw kan dan ook worden gebruikt door verenigingen, scholen, kerken en andere organisaties voor bijvoorbeeld concerten, zangavonden, filmvoorstellingen en presentaties.

Volksraadpleging
Om zeker te zijn van draagvlak voor een nieuw besluit geeft de gemeente de bevolking het laatste woord over het theater. Na een financiële toets op de globale ontwerpen wil de gemeente binnen een jaar aan de Papendrechtse bevolking de keuze voorleggen tussen twee (maximaal drie) realistische en betaalbare mogelijkheden. Aan kiesgerechtigde inwoners van Papendrecht wordt dan (schriftelijk) gevraagd de volgorde van voorkeur voor de varianten aan te geven. De voorkeur van de Papendrechtse bevolking wordt uitgevoerd. Randvoorwaarde hierbij is een reactiepercentage van 15%.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.