Jeugd AV Passaat met 8 atleten naar NK

26 juni 2006
Jeugd AV Passaat met 8 atleten naar NK

PAPENDRECHT - Na het al succesvolle jaar 2005 met 4 gouden medailles, lijken de kansen op eremetaal op de Nederlandse kampioenschappen voor A- en B junioren voor de jeugd van AV Passaat alleen maar groter geworden. Niet minder dan 8 atleten hebben zich kunnen kwalificeren voor deze kampioenschappen.


De grote man van vorig jaar, Patrick Cronie, zal bij de B junioren actief zijn op 3 onderdelen (kogel, discus en hink-stap), dezelfde onderdelen waar hij vorig al goud behaalde. Sanne Korteland zal bij de B meisjes trachten haar gouden medaille op hink-stap te verdedigen. In diezelfde wedstrijd komt ze C junior Rachel van Harlingen tegen, die ook nog eens op speerwerpen zal uitkomen. Roy Hoornweg wordt bij de kanshebbers genoemd op zowel de 3000 meter en de 2000 meter steeple chase. Sprinster Lieke Bakker start op zowel de 100 als de 200 meter.
Naast deze vijf B junioren zal de ploeg ook nog eens bestaan uit de volgende drie A jongens. Roel Hubers heeft zich geplaatst voor de 400 meter. Matthias Otter mag het oranje-blauw verdedigen op hink-stap en discus en op dit laatste onderdeel komt hij ook nog eens ploeggenoot Jeroen Janssen tegen.
De kampioenschappen vinden plaats op de baan van het jubilerende AV Spado uit Bergen op Zoom en beginnen aanstaande vrijdag 30 juni.
Zowel Patrick Cronie als Roy Hoornweg zijn naast deze junioren kampioenschappen ook nog eens toegelaten tot het ‘grote’(senioren) kampioenschap in Amsterdam 1 week later. Patrick zal daar uitkomen op hink-stap, terwijl Roy het op de 3000 meter steeple chase gaat opnemen tegen onder andere Europees recordhouder Simon Vroemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.