Jesse de Win kringspeedokampioen

12 juni 2006
Jesse de Win kringspeedokampioen

PAPENDRECHT - Werden in mei de kringkampioenschappen voor zwemmers vanaf 12 jaar gehouden, dit weekend vonden in Dordrecht de kringkampioenschappen voor zwemmers tot 12 jaar plaats, de zogenaamde kringspeedofinales. Elke leeftijdscategorie kwam vijf maal aan de start en voor elk nummer konden zich de snelste 24 zwemmers van de kring plaatsen. Op zich is het dus al een mooie prestatie om daar te mogen zwemmen. Voor de Geul hadden Latona Baart, Djamari Oetringer, Jesse de Win, Debby van Steenderen, Chadassa Mannee, Carmen Muilwijk, Tim Muller, Femke van der Linde en Chris Verhoek zich weten te plaatsen voor deze finales. Jesse de Win slaagde erin op elk nummer een medaille te halen: de 50 vlinder leverde hem een bronzen plak op, de 100 wissel, 100 vrij en 100 rug werden beloond met zilver. Op zijn laatste afstand, de 100 school, zwom Jesse in een PR van 1.34.26 naar een gouden medaille. Deze tijd leverde hem naast de titel kringspeedokampioen 2006 ook het clubrecord voor jongens onder de 10 jaar op.
Een opvallende prestatie werd ook geleverd door Debby van Steenderen, die tijdens deze wedstrijd maar liefst 6 persoonlijke records liet noteren. Het PR record ging echter naar Chris Verhoek, die op de 100 school bijna 4 seconden van zijn tijd afzwom. De overige zwemmers slaagden er allemaal in om op één of meerdere afstanden hun tijd te verbeteren zodat gesproken kan worden van een geslaagd kringkampioenschap voor de jongste zwemmers van de Geul.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.