Succesvol concert van excelcior

12 juni 2006
Succesvol concert van excelcior

PAPENDRECHT - Muziekvereniging Excelsior heeft afgelopen zaterdagavond een concert verzorgd in theater De Willem met als thema ‘Disneyworld in Papendrecht'. De spits werd afgebeten door de majorette-groep o.l.v. Gina Schmitt die de show stal op de klanken van Belle en het Beest. Vervolgens presenteerde de tamboer-/slagwerkgroep o.l.v. Leon Verdoorn zich met Festival March wat is opgebouwd uit diverse soorten ritmische figuren. De slagwerkgroep, die behalve diverse soorten trommels ook veel kleine slagwerkinstrumenten gebruikt vervolgde met De Instructeur waarbij de dynamiek een belangrijke plaats innam. Een mooi intermezzo was de solo van Annemarie Velthuysen, Yellow after the rain op marimba.

Het Klein Orkest o.l.v. Petra Hofwegen vervolgde het concert met een spectaculaire uitvoering van I wan’na be like you uit Jungle Book. Speciaal hiervoor waren Beer Balou en King Louis (resp. Ruben Otte en Ellen Verdoorn) naar Papendrecht gekomen. Het Klein Orkest vervolgde met Disney’s Magical Marches en sloot af met het alom bekende thema van The Muppet Show. De majorette-groep voerde vervolgens een mooie show op, op de muziek van The Lion King. De slagwerkgroep speelde daarna Boxing, waarbij werd gemusiceerd op Cajons (houten kistjes) in diverse maten die met de hand worden bespeeld, met begeleiding van drums, conga’s en maracas. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een mooi gedragen koraal door het orkest, waarbij werd stilgestaan bij het plotselinge overlijden van één van Excelsior’s trouwste orkestleden, Dhr. H. van Doorn, afgelopen vrijdag.

In de pauze werd een verloting georganiseerd met vele mooie prijzen.
Na de pauze was het de beurt aan het orkest van Excelsior o.l.v. Ruud Welle. Het fanfare-orkest ging van start met melodieën uit Jungle Book in een bewerking van Excelsiors trompetist Cees Verschoor. Vervolgens stonden o.a. The Hunchback of Notre Dame met zang door Eline Welle en een spetterende selectie uit Pirates of the Caribbean op het programma. De zangeres vertolke ook de rol van Beauty in Beauty and the beast, waarbij ook het beest (Mark Loggen) ten tonele verscheen. Na dit intermezzo volgde Two Worlds (Tarzan) en The Lion King. Na het overhandigen van bloemen aan instructeurs en solisten gaf het orkest als toegift Aladdin’s Theme en Under the sea met Annemarie Velthuysen als solist op steel-drums.

Meer informatie over Excelsior en haar activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.