Slecht weer spelbreker voor AV Passaat

22 mei 2006

PAPENDRECHT - De regen en de harde wind hebben het voor de atleten van AV Passaat niet gemakkelijk gemaakt tijdens de verschillende competities. De pupillen hadden in Oud-Beijerland vooral last van heel veel wind, in Dordrecht kwam bij de senioren naast de wind ook nog eens geregeld veel regen naar beneden en in Tilburg werden de wedstrijden van de CD-jeugd halverwege de dag zelfs geheel afgelast door extreem veel regen en een flinke onweersbui.

Vooral de afgelasting van de CD’s is uniek te noemen, want normaal gaan atletiek wedstrijden wel door, denk maar eens aan onder welke omstandigheden Rens Blom vorig jaar in Helsinki wereldkampioen werd. Door de vele regen en een onweersbui werden de wedstrijden in Tilburg echter al twee keer opgeschort en toen daar een derde keer sprake van was, werd door de organisatie de enig juiste beslissing van afgelasting genomen. Jammer voor de al neergezette prestaties van onder ander Rachel van Harlingen (13,08 sec op horden), Evi Terreehorst (1e plaats op discus met ruim 22 meter) en een fraaie 4,58 meter op ver van Talitha Bothof. Deze prestaties werden door de afgelasting echter geschrapt.

Bij de senioren wedstrijd in Dordrecht kon in het algemeen worden teruggekeken op een lekker verlopen wedstrijd. Door verschillende atleten werd er goede resultaten neergezet. Paul Bezemer sprintte op zowel de 100 als de 200 meter naar een nieuw persoonlijk record. De 12,08 sec. op de 100 meter was echter gelopen met een fractie te veel aan rugwind. De 24,88 sec. op de 200 meter viel daarentegen binnen de windmarge van 2 meter per seconde meewind. Jeroen Romeijn werd fraai vierde op de 5000 meter in een tijd van 16.00,60 minuten. Aanvoerder Edwin van Eersel had zelf de taak op zich genomen om de 110 meter horden te bedwingen. In het begin van zijn race raakte Edwin enkele hoge horden (106,7 cm) en kon hij daardoor moeilijk in zijn ritme komen. De eindtijd van 18,53 seconde is absoluut verdienstelijk te noemen, alhoewel Edwin daar zelf anders over denkt. Opnieuw was er een opvallende rol weggelegd voor A-junior Matthias Otter. De 11,83 meter op hink-stapsprong is een zeer goed debuut te noemen en zijn 27,39 meter op de twee kilo zware discus is ook prima. Bij de estafette kon Matthias echter geen goed contact maken met startloper Paul Bezemer, waardoor het volledige estafetteteam werd gedisqualificeerd. Met een 14e plaats in de wedstrijd staan de heren voorlopig op een 52e plaats landelijk met nog 1 wedstrijd te gaan.

De dames maken nog steeds kans zich voor volgend jaar te plaatsen voor de 2e divisie. Na twee wedstrijden staan de meiden nu 38e landelijk, terwijl de eerste 36 volgend jaar 2e divisie gaan draaien. Simone Veth zorgde voor het enige clubrecord van de dag bij de senioren. Met 18,54 seconde zette Simone eindelijk een echte tijd op dit onderdeel neer. Gitta van der Leun legde met een solide 64,62 seconde op de 400 meter beslag op de 6e plaats. De grootste verrassing kwam op naam van het 4x 100 meter estafetteteam. Daar waar de heren op dit onderdeel werden gedisqualificeerd, kwamen de dames als winnaar van hun serie en met de 3e tijd van de dag over de streep. De eindtijd van Gitta van der Leun, Simone, Veth Astrid van der Leun en Shanne Mutsaars was 54,20 seconde.

Het enige andere clubrecord van de dag kwam uit het altijd (maar vandaag bijzonder) winderige Oud-Beijerland. Het jongens pupillen A1 team, bestaande uit Justin van der Lep, Mike Willeijns, Bas Westbroek en Robin Vogel, legde de 4x 60 meter af in een nieuwe recordtijd van 39,49 seconde, een verbetering van bijna een halve tel. Voor Passaat konden verder ere-plaatsen worden genoteerd voor Mitchell Fritse (jpm; 2e op meerkamp en 2e op 600 meter), Robin Vogel (jpa1; 2e meerkamp), Bas Westbroek (3e meerkamp), Michelle van der Wens (mpa1; 2e meerkamp), Dion Cirk (jpb; 1e op 1000 meter), Lindy van den Bout(mpb; 2e op 1000 meter), Marit Groffen (3e op 1000 meter) en Julie van den Bout (2e op 1000 meter).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.