Start campagne ''ff nadenkuh''

18 mei 2006

REGIO - Donderdag 18 mei start de politie in district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden met de campagne 'FF Nadenkuh'. Dit gebeurt tijdens een bromfietscontrole op diverse plaatsen in het district.

'FF Nadenkuh' is een campagne, gericht op de jeugd met een scooter en/of bromfiets. Zoals de naam van de campagne aangeeft, is het de bedoeling dat de jeugd aan het denken gezet wordt. Alle bromfiets- en scooterbestuurders die de komende periode gecontroleerd worden door de politie krijgen een kaart mee, waarop precies beschreven staat, hoeveel zij moeten betalen voor welke overtreding. Uiteraard staat bij een politiecontrole de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers voorop, maar gebleken is dat jongeren zich vooral aangesproken voelen en daadwerkelijk hun gedrag veranderen als het hen geld kost. Een helm opzetten is voor sommigen 'niet stoer', maar een bekeuring van €75 voor het niet dragen van een helm is nog veel vervelender, menen de meeste jeugdigen. De campagne wordt ondersteund met posters en compacte flyers die onder anderen opgehangen zijn bij scholen, bibliotheken, gemeentehuizen, benzinepompstations en andere gebouwen waar de doelgroep regelmatig komt. In het verleden is gebleken dat dit soort controles, gecombineerd met voorlichtingsmateriaal, voor een toenemende bewustwording zorgt op het gebied van veiligheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.