Sterke prestaties meisjes B-junioren AV Passaat

15 mei 2006

PAPENDRECHT - De meisjes B junioren ploeg van AV Passaat heeft het afgelopen weekend een aantal zeer puike individuele prestaties neergezet tijdens de eerste competitiewedstrijd in Etten Leur. Als ploeg kwamen de meiden echter niet veel verder dan een zevende plaats in de wedstrijd en een 33e plaats landelijk.

De twee grootste azen van de ploeg, Sanne Korteland en Lieke Bakker, verdeelden onderling twee 1e en twee 2e plaatsen. Ook werpster Liza Nekoui deed een flinke duit in het zakje met haar 2e plaats op speerwerpen.

Sanne Korteland won in Etten Leur het verspringen in een nieuw clubrecord van 5,41 meter. Met deze prestatie moet ze landelijk alleen Jamile Samuel met 5,44 meter voor laten gaan. Op de indoor banen was Sanne al eens tot 5,35 meter gekomen, maar op de buitenbanen betekende dit zelfs een verbetering van ruim 20 centimeter. Op hoog kwam Sanne uit op haar abonnementshoogte van 1,60 meter, goed voor een tweede plaats in de wedstrijd en een gedeelde vierde plaats landelijk.

Lieke Bakker kwam met twee nieuwe clubrecords op de proppen. Op de 400 meter werd ze eerste in een tijd van 61,36 seconde, een verbetering van 5 honderdsten van haar eigen oude record en tevens goed voor een elfde plaats landelijk. Haar grootste verrassing zat in het altijd moeilijke 100 meter horden. Door de technische aanwijzingen van hordentrainer Robert Bettenbroek is Lieke op dat nummer met sprongen vooruit gegaan. Haar tijd van 15,78 seconde was niet alleen goed voor een clubrecord en een tweede plaats in de wedstrijd. Het betekende daarnaast ook nog eens een negende plaats landelijk en een verbetering van haar persoonlijke toptijd van bijna 1 seconde.

Werpster Liza Nekoui liet zien weer terug te zijn na een jaar met knieblessures. Haar 31,04 meter op speer was haar beste worp in twee jaar tijd en tevens goed voor een tweede plaats in de wedstrijd. Ook de andere drie ploeggenoten konden door de behaalde persoonlijke records tevreden op de wedstrijd terugkijken. Lieke Korteland legde de 100 meter af in 15,08 seconde. Kim van Leeuwen deed de discus na 16,58 in het gras belanden en Annelies Slieker verbeterde zich op ver in een fraaie stijl met bijna een meter tot 4,35 meter.

Tijdens de afsluitende 4x 100 meter estafette werden deze prima prestaties danig verzuurd door vrij ernstige blessure van Sanne Korteland. Door een scheuring in haar rechterdijbeen zal ze enige weken uitgeschakeld zijn en is het nog maar de vraag of Sanne haar nationale titel op hink-stapsprong eind juni gezond kan gaan verdedigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.