Afscheid van asielzoekers in Papendrecht

15 mei 2006
Afscheid van asielzoekers in Papendrecht

PAPENDRECHT - Vier jaar lang mocht de Papendrechtse gemeenschap ‘gastheer’ zijn van mensen uit de hele wereld: het AZC. Dat is zonder veel problemen verlopen. In een van de plaatselijke kranten werd het AZC Papendrecht zelfs een parel onder de AZC’s in Nederland genoemd.

Vele inwoners van Papendrecht hebben, soms zeer intensief, contact onderhouden met de steeds wisselende bevolking van het opvangcentrum. Vriendschappen zijn over en weer gesloten en hulp is geboden waar dat nodig en mogelijk was.

Het AZC Papendrecht gaat -conform de door de gemeente en het COA gemaakte afspraken- per 1 september 2006 dicht. En dat wil de diaconale werkgroep (onderdeel van het Overlegorgaan Kerken Papendrecht) niet zomaar laten gebeuren. Zij hebben zich voorgenomen om de gezinnen die tussen 1 juli en 31 augustus moeten vertrekken aan te bieden hen naar hun nieuwe bestemming te brengen.
Het voorkomt dat men met het hele gezin en de aanwezige bepakking, per bus en trein naar …….. moet reizen. Die reizen zijn niet comfortabel maar de spanningen over de toekomst maken dat nog veel erger.

De OKP-voorzitter Piet van Wijngaarden: “Laten we daarom proberen het leed zo veel mogelijk te beperken door de gezinnen, van huis naar huis, weg te brengen. Omdat de nieuwe bestemming pas twee dagen voor vertrek bekend is en we dan niets meer kunnen regelen, willen we een vrijwilligerspool organiseren van een groot aantal mensen die over een auto kunnen beschikken en zo mogelijk ook een trekhaak hebben.

Wanneer u –als inwoner van Papendrecht, het met ons eens bent dat we de mensen niet zomaar moeten laten aanmodderen in de trieste omstandigheden waarin zij al leven, dan verzoeken wij u zich op te geven. U geeft daarmee alleen aan dat u beschikbaar bent om gebeld te worden. (Brandstofkosten en het eventueel huren van een aanhanger worden vergoed.) Doet u mee? U wordt telefonisch nader geïnformeerd door de beide coördinatoren van de actie vertrek."

Piet van Wijngaarden, voorzitter OKP, telefoon: 6152879;
Piet van Keulen, telefoon: 6157169

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.