Extra aandacht voor parkeren in het centrum

12 mei 2006

PAPENDRECHT - Tijdens de bouwwerkzaamheden in het centrum leggen materiaal, bouwplaatsinrichtingen en (voertuigen van) personeel en omwonenden beslag op de openbare ruimte in het gebied. Hierdoor ontstaat meer parkeerdruk dan normaal.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is eerder door het college van burgemeester en wethouders besloten tijdelijk extra parkeervoorzieningen te realiseren in de ‘schil’ om het centrum. Daarnaast worden parkeertellingen verricht om tijdens de bouwfasen inzicht te krijgen in de parkeerdruk. Wanneer de parkeeroverlast onacceptabel toeneemt, kan parkeren worden gereguleerd door parkeerschijfzones (‘blauwe zones’) aan te wijzen. Dergelijke maatregelen hebben een tijdelijk karakter en gelden uiterlijk tot de opening van het nieuwe winkelcentrum.

Vanwege de toenemende parkeerdruk heeft het college verder besloten extra personeel - met ruime bevoegdheden - in te huren via de Stichting Veiligheid en Toezicht. De komende maanden wordt door de medewerkers van de stichting streng gecontroleerd op parkeren in het centrumgebied. Ook zien zij extra toe op foutief parkeren van vrachtwagens op industriegebied Oosteind.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.