Introductielessen muziek op basisscholen

11 mei 2006
Introductielessen muziek op basisscholen

PAPENDRECHT - Jong geleerd is oud gedaan. Een spreuk die zeker van toepassing is op het maken van muziek. Vandaar dat MuziekSchool Papendrecht zich richt op de jeugd. Op diverse basisscholen is de muziekschool begonnen met het geven van introductielessen.

Voor elk niveau is er een interactief programma bedacht, waarin de volgende vraag centraal staat: Wat is muziek? De leerlingen mogen hardop meedenken over de vraag wat muziek nu eigenlijk is en wat het voor hen betekent. In de groepen 1 t/m 4 worden liedjes gezongen, onder begeleiding van diverse (eigen gemaakte) instrumenten. In de hogere groepen wordt ook ingegaan op de instrumenten zelf.

Tijdens de lessen maakt MuziekSchool Papendrecht gebruik van luistervoorbeelden met betrekking op de vele instrumenten en muziekstijlen. Aan de hand van een voorbeeldenboek met illustraties kunnen de kinderen zich een beeld vormen van instrumenten. Uiteraard worden er diverse instrumenten (o.a. dwarsfluit, keyboard, saxofoon, gitaar, blokfluit, slagwerkinstrumenten) gedemonstreerd.

De lessen worden zowel door de leerlingen als door het onderwijzende personeel positief ervaren. Na afloop van de les krijgen de leerlingen documentatie over de verschillende cursussen mee: Ontdek de muziek, Muziek is …, Expeditie Instrument, Algemene Muzikale Vorming AMV en Blokfluit. De kleintjes worden tevens verrast met een knutselwerkje of een kleurplaat.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in muzieklessen, kijk dan voor meer informatie op www.muziekschoolpapendrecht.nl of bel 06-40 95 94 38.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.