Finaleplaats in zicht voor A-junioren AV Passaat

08 mei 2006

PAPENDRECHT - De A-junioren en de Masters van AV Passaat waren dit weekend aan de beurt voor de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. De A-junioren hebben zich daarbij uitstekend laten zien. Met een 13e plaats in de landelijke tussenstand staan nog maar net buiten de eerste 12 plaatsen welke recht hebben op een finaleplaats in september. De Masters hadden te maken met vakanties en andere verplichtingen. Voorlopig staan zij 23e op de landelijke ranglijst.

Onder heerlijke atletiek omstandigheden, zo’n 23 graden, een lekker zonnetje en niet te veel wind, werkte de oudste juniorenploeg van AV Passaat de onderdelen af bij het Bredase AV Sprint. De meest in het oog springende prestatie werd traditioneel neergezet door Patrick Cronie. Hij won zijn beide onderdelen met glans. De 100 meter horden (hoogte 1 meter) legde Patrick af in 15,99 seconden, wat een nieuw clubrecord op deze afstand betekende. Het hink-stapspringen won hij met een afstand van 13,43 meter. Het andere clubrecord kwam op naam van het 4x 100 meter estafetteteam. Roel Hubers, Roy Hoornweg, Jeroen Janssen en Patrick Cronie kwamen in 47,33 seconden over de finish, een verbetering van ongeveer een halve seconden. Andere in het oog springende prestaties waren er voor Roel Hubers (persoonlijk record op de 400 meter in 54,93 seconden), Jeroen Janssen (4e plaats op polshoog met 3,30 meter), Roy Hoornweg (5e plaats op 800 meter in 2.03,47 minuut), Matthias Otter (5e plaats op discus met 30,20 meter) en Daniel van der Ven (4e op 3000 meter in een persoonlijk record 9.44,39 minuut). Volgens insiders was vooral Daniel zeer geïnspireerd door het af te toe zeer fraaie uitzicht. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de jongens tijdens de tweede competitie wedstrijd in juni met 5 andere ploegen de strijd moeten aangaan voor de plaats 10, 11 en 12. Zelf zeggen de jongens nog voldoende ruimte voor verbetering te zien, dus dat belooft veel goeds.

Drie clubrecords bij de Masters
De Masters van Passaat hebben het dit jaar iets moeilijker gekregen. Door een reglementwijziging zijn nu ook de atleten vanaf 35 jaar startgerechtigd in plaats van 40 jaar vorig jaar. Waar de concurrentie daar gebruik van kon maken, beschikt Passaat (nog) niet over deze “neo-veteranen”. Daarnaast had de ploeg ook nog eens last van de schoolvakanties, huisvaders als zij zijn. Toch werd er individueel zeer behoorlijk gepresteerd tijdens deze bij AV Scorpio in Oosterhout georganiseerde wedstrijd. Zo kon er een fraaie derde plaats op de 800 meter worden genoteerd voor Jan van Heteren in 2.11,98 minuut en stond aanvoerder Rob Louter zijn mannetje op kogel met 9,66 meter. Stand-in 5000 meter loper Arie de Groot legde deze afstand af in 19.30,06 minuut. Fraai was ook het persoonlijk record van oud-keeper van vv Papendrecht Harold Verberkmoes op ver met 4,69 meter. De sportman van Sliedrecht van het jaar 2005, Jan de Groot, vestigde de meeste aandacht op zich met twee nieuwe clubrecords bij de mannen 40+ masters. De 100 meter legde hij af in 12,91 seconde en bij de 400 meter werd Jan 5e in een tijd 55,43 seconden. Als klap op de vuurpijl verbeterde het estafetteteam van Passaat het, toch scherp staande, clubrecord op de Zweedse estafette voor masters met zo’n 2 seconden. De lopers Jan van Heteren (400 meter), Jan de Groot (300 meter), Rob Louter (200 meter) en Harold Verberberkmoes (100 meter) kwamen in 2.19,7 minuut als tweede over de streep. Met een dan weer complete ploeg zal het mastersteam in juni tijdens de tweede wedstrijd laten zien wat ze echt waard zijn. Daarbij is een finaleplaats bij de eerste 12 nog niet helemaal uit het zicht verdwenen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.