Voor PKC geen ahoy

02 mei 2006

PAPENDRECHT - Zaterdag 29 april werden in de Martini Plaza te Groningen de Play Off's gespeeld om een plaats in de finale in AHOY te Rotterdam komende zaterdag. In de eerste wedstrijd ontmoette PKC/Café Bar het Driebergse Dalto/Human Network, de enige tegenstander in de reguliere Korfbal League competitie die van de Papendrechters had weten te winnen.

Vanaf het beginsignaal nam PKC/Café Bar het heft in handen en met twee snelle treffers op rij van Mady Tims werd al direct een klein gaatje geslagen. Verdedigend werd het vak van Rico Kruit sterk onder druk gezet, waardoor de scores aan Driebergse kant moeizaam tot stand kwamen. Na de 2-0 en 5-3 brachten twee Papendrechtse treffers op rij (Bianca Joustra en Bart de Wit) het verschil op 4 punten halverwege de eerste helft. Daarna wist Dalto weer terug te komen tot 7-5, welk verschil tot de rust werd gehandhaafd.
Ruststand: 11-9.

Dalto begon fel aan de tweede helft en tekende na 15 seconden al de eerste treffer aan, maar Bart de Wit counterde direct: 12-10. Er volgde een fase, waarin met name het vak van Bart de Wit en Steven de Graaf verdedigend erg sterk speelde, waardoor Rico Kruit van treffers werd afgehouden. PKC/Café Bar liep weer uit naar 15-11. Er volgde nadien een rommelige fase, waarin aan beide kanten het schot trefzekerheid mistte.

Met nog goed 10 minuten te spelen was het de ingevallen Simone Timmerman, die de aansluiting voor Dalto wist te forceren. 17-16. Bij 18-17 kreeg PKC/Café Bar diverse kansen om weer uit te lopen, maar het benutte er geen een. Zo kon Dalto/Human Network via wie anders dan Rico Kruit met nog 5 minuten te spelen langszij komen: 18-18 en 19-19. Een onnodige fout in het aanvalsvak van PKC/Café Bar bracht Dalto opnieuw in balbezit en Rico Kruit, die tot dan goed aan banden was gelegd, tekende voor de eerste Driebergse voorsprong: 19-20. De nervositeit nam toe en nadat een schot van Leon Simons uit de korf draaide, de rebound voor Dalto was, werd het via de tot dan toe onzichtbare Sietske v.d. Sanden 19-21. PKC/Café Bar probeerde geforceerd nog wat terug te doen, maar kon de korf niet meer vinden. In de laatste minuut werd het via Bergsma nog 19-22.

Voor de derde keer dit seizoen moest PKC/Café Bar haar meerdere erkennen in het geel-zwarte Dalto/Human Network, dat daardoor een plaats in AHOY terecht heeft afgedwongen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.